Uro hærger Maldiverne efter præsidentbytte

Tilhængere af Maldivernes tidligere præsident angriber politi og sikkerhedsstyrker.

Maldivernes ny præsident, Mohamed Waheed Hassan Manik, slår hårdt ned på tilhængere af ørigets tidligere præsident, Mohamed Nasheed, der siger, at han blev afsat ved et kup.

Uroen hærger både hovedstaden Male og landets næststørste by Addu. Nasheeds tilhængere er i kampe med politi og soldater flere steder, siger øjenvidner.

Uroen er brudt ud, efter at Nasheed onsdag sagde, at han blev afsat ved et kup, hvor hans modstandere truede med at skyde ham, hvis han ikke trådte tilbage.

Læs også: Dansker på Maldiverne: De har smidt politiet ud

Udtalelserne udløste omgående voldsomme uroligheder, og øjenvidner kalder situationen for "kaotisk".

Torsdag sagde Nasheed, at han har sendt sin familie i eksil i Bangladesh, og at han regner med at blive anholdt af den nye regering.

Præsident Waheed Hassan Manik, der var Nasheeds tidligere vicepræsident, har udnævnt en ny indenrigsminister og en ny forsvarsminister og givet dem ordre til at genoprette ro og orden i landet. Den ny præsident afviser, at han har kuppet Nesheed ud.

Samtidig har en domstol i Male udstedet en anholdelsesordre mod Nasheed og hans forsvarsminister, der anklages for magtmisbrug.

Uroen har skadet Maldivernes omdømme som et smuk, fredelig ferieparadis i Det Indiske Ocean.

Nasheed var Maldivernes første folkevalgte præsident. Han trådte tilbage eller blev afsat efter flere ugers demonstrationer mod ham og hans regering.