Flere børnefamilier bliver smidt på gaden

Flere familier med børn er blandt de lejere, der bliver sat ud med fogedens hjælp, viser nye tal.

Stadig flere lejere sættes på gaden, fordi de ikke betaler husleje. Og samtidig bliver flere børnefamilier smidt ud af fogeden, viser nye tal ifølge Politiken.

En opgørelse fra landets største boligselskab, KAB, dokumenterer, at selskabet sidste år opsagde 25 procent flere lejemål end året før på grund af manglende betaling og lod fogeden sætte beboerne ud.

Således steg antallet af fogedudsættelser fra 402 til 497.

Mange børnefamilier
Direktør for KAB, Jesper Nygård, kalder udviklingen 'gruopvækkende.

- For ti år siden satte vi en eller to ud om ugen. Nu er det to hver eneste arbejdsdag bare i vores boligselskab. Og for ti år siden så vi næsten aldrig børn i den her situation. Nu ser vi mange, siger Jesper Nygård til Politiken.

I Boligselskabet Danmark var stigningen også på 25 procent.

Betaler ikke husleje
Københavns Kommune fastslår, at ti procent flere blev sat på gaden med tvang sidste år i forhold til året før.

Hver femte gang, fogeden rykkede ud i hovedstaden, var det en børnefamilie, der skulle finde et nyt sted at bo, hvad enten det var på krisecenter, hos venner og familie eller i en ny lejlighed, skriver Politiken.

Tallene ligger ifølge Politiken i forlængelse af en udvikling for hele landet, hvor Domstolsstyrelsen har registreret et støt stigende antal 'effektive udsættelser' på grund af manglende huslejeindbetaling.

Steget til 4400
Landstallet for 2011 foreligger ikke endnu, men i 2010 steg det fra godt 3.900 til knap 4.400.

Jesper Nygård peger på, at næsten halvdelen af de KAB-lejere, der blev sat på gaden i fjor, havde boet i deres bolig i mindre end to år.

Meget tyder på, at kommunerne ikke i tilstrækkelig grad sikrer, at de borgere, som de ellers burde kende, beholder fodfæstet på boligmarkedet, siger KAB-direktør Jesper Nygård til Politiken.