Novo-boss scorer 25 millioner

Glem alt om løntilbageholdenhed. Novos topchef Lars Rieben Sørensens løn steg med 20 procent. Med-bosserne med 10 procent

Skål, der er gået løn ind (Foto: Niels Hougaard/Jyllands-Posten)
Skål, der er gået løn ind (Foto: Niels Hougaard/Jyllands-Posten)

Novo Nordisk topchef, Lars Rieben Sørensen, kan være glad for, at hans hyre ikke aftales i de almindelige overenskomstforhandlinger, som lønmodtagerne må nøjes med.

Dagbladet Børsen kan i dag fortælle, at hans samlede lønpakke i 2011 steg med næsten 20 procent til 24,5 millioner kroner. Den er sammensat af løn, bonus, pension og en stak aktier.

Året før måtte han hutle sig gennem med kun 20,6 millioner.

Men Novo havde et overraskende godt år sidste år, hvilket aktionærerne også kan glæde sig over.

Og så er princippet, at når det regner på præsten, så plasker det ned over degnen.

Den samlede direktion i Novo er steget med knap ti procent, så heller ikke her snakker man om realløns-tilbagegang.

Bestyrelsen synes dog, at der er tale om rimelige stigninger.

- Vi kunne se, at specielt Lars var kommet bagud i forhold til det benchmark, der består af danske og nordiske virksomheder, siger bestyrelsesformand Sten Scheibye til avisen.

For læsere i lavere lønrammer, der ikke lige ved hvad benchmark betyder, så er det bare et smart ord for sammenligningsgrundlag - et ord der stammer fra engelsk og snedkerverdenen. Når en snedker havde brug for at kende et bestemt mål, så satte han et hak (mark) i sin høvlebænk (bench).

Men det lyder jo ikke så dyrt som benchmark.

Og rigtigt er det, at Lars Rebien Sørensen ikke er lønførende internationalt i sin branche. En top ti over den globale medicinal-industri føres af topchefen i Johnson & Johnson med 163 millioner kroner i årsløn i 2010, mens nummer 10 på listen hævede lidt over 80 millioner kroner.

0 kommentarer
Vis kommentarer