Baggers ekskones diamantsmykker på auktion

Stein Baggers ekskones hundedyre smykker kommer på auktion. De blev konfiskeret efter IT Factorys krak

Den bedrageridømte Stein Bagger var rundhåndet med diamantsmykkerne, da pengene tilsyneladende strømmede ind til hans firma IT Factory. Men nu skal de sælges, skriver Jyllands-Posten.

Det sker, når Bruun Rasmussen sætter 16 smykker og et enkelt armbåndsur fra konkursboet efter IT Factory under hammeren. Smykkerne har tilhørt Baggers ekskone.

- Det er en meget ekstraordinær samling af diamantsmykker af høj kvalitet, som vi meget sjældent ser på det danske auktionsmarked, siger Katrin Sørensen Mikkelsen, leder af smykkeafdelingen hos Bruun Rasmussen.

Auktionshuset sælger smykkerne på begæring af Kammeradvokaten, hvor partner Boris Frederiksen er kurator for konkursboet og i det seneste par år har kæmpet for at skrabe penge sammen til de IT Factory-kreditorer, der har kroner i klemme.

Smykkerne har tilhørt Stein Baggers ekskone, Anette Uttenthal, men blev konfiskeret af Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet (SØK), da de var købt for midler, som stammede fra IT Factory.

- SØK har udleveret smykkerne til konkursboet, så de kan blive solgt, og pengene kan være med til at dække kreditorernes tab.

- Vi har efterfølgende bedt Bruun Rasmussen bistå os med at sælge dem, da vi har vurderet, at de ville kunne indbringe mest på denne måde, siger Boris Frederiksen.