Nu fyrer de i Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet fyrer 23 medarbejdere som et led i regeringens finansiering af boligpakken

Regeringens initiativ "Effektiv Administration" koster nu 23 ansatte jobbet i Beskæftigelsesministeriet. Initiativet betyder, at ministeriet skal spare 20,6 millioner kroner i 2012 og 40,2 millioner kroner fra 2013 og årene frem.

Og de 23 ansatte i Beskæftigelsesministeriet er ikke de eneste, der i disse dage bliver prikket i ministerierne. I løbet af januar har Socialministeriet sagt farvel til 90 medarbejdere, Miljøministeriet har fyret 115 og Fødevareministeriet 76.

Derudover har flere ansatte fået frivillige fratrædelsesordninger.

Ministeriernes medarbejdere betaler alle prisen for den boligpakke, som mange af dem selv var med til at udarbejde i 2011, og som giver både boligejere og lejere mulighed for at få fradrag til hjælp og istandsættelse i hjemmet.

En del af boligpakken, der i alt koster staten 4,4 milliarder kroner i perioden fra 2011 til 2013, skal finansieres ved det, der kaldes "fokuseret administration" i ministerierne.

Samlet set skal der i ministerierne hentes 1 milliard kroner på den konto. Det svarer til 2,5 procent i 2012 og 5 procent i 2013.

Hos Beskæftigelsesministeriet oplyser departementschef Bo Smith, at fyringerne medfører en ny organisering af hele ministeriet, der giver mulighed for at specialisere sig.

- Både når det gælder den generelle indsats for at hjælpe borgere i job eller uddannelse, og når det gælder om at få skabt en mere helhedsorienteret indsats for personer, der risikerer at miste kontakten til arbejdsmarkedet, siger han.

Besparelserne betyder blandt andet, at 12 ud af 30 medarbejder hos Beskæftigelsesregion Nordjylland står til at miste jobbet.