Politiet advarer mod søerne i København

Søerne i København er endnu ikke klar til færdsel på isen, lyder det advarende fra politiet

Den hårde frost giver københavnerne mod på at begive sig ud på de isdækkede søer i det centrale København. Men Søerne er ikke sikre endnu og er ikke åbnet for færdsel på isen, lyder det advarende fra Københavns Politi.

Mange opringninger fra bekymrede københavnere, der for eksempel ser børn færdes på søerne, får nu politiet til at rykke ud med en bøn til københavnerne om at holde sig væk fra isen indtil videre.

- Istykkelsen skal være 16 til 18 centimeter, før den er sikker. Selv om det fryser meget, så går det stadig langsomt med nå denne istykkelse, siger John Hansen, vagtchef ved Københavns Politi.

Det belaster politiet med de mange opkald. Desuden skaber det utryghed hos politiets folk, fordi folk ofte er væk, når politiet når frem - og man derfor kan frygte, at de er faldet i et hul i isen.

Ifølge John Hansen gør Københavns Kommune klar til tidligt søndag at få gjort en indsats for at løse problemet. Det paradoksale er, at kommunen først sætter skilte op, når det bliver lovligt at færdes på isen - indtil da må man ikke gå der ud

Traditionelt vil en del af søerne blive åbnet for skøjteløb og andet - men der er også dele af området, der aldrig kan frigives til færdsel på isen, fordi tilstrømmende vand gør isen usikker.

På kommunens hjemmeside kan man i øvrigt følge situationen for samtlige søer i hele kommunen. Lørdag aften var det enslydende svar på spørgsmålet, om isen er sikker: Nej.