Hurra: Det bliver mildere

Den isnende kulde ser for en stund ud til at løsne grebet i den danske vinter. Mildere dage venter forude

I nat var det kun '15' graders frost og det bliver mildere. (Foto: Jens Dresling)
I nat var det kun '15' graders frost og det bliver mildere. (Foto: Jens Dresling)

Efter voldsomme frostgrader hen over weekenden tyder meteorologernes målinger nu på, at danskerne kan se frem mod en uge med mildere temperaturer.

- Det bliver langt fra lige så sejkoldt, som det har været her i weekenden, siger Jørn Thomsen, der er meteorolog ved DMI.

Læs: 17 døde af kulde i Italien

Indtil videre har natten til mandag 'kun' rundet 15 frostgrader og er altså et godt stykke fra de overvældende 23 minusgrader, der tidligere på weekenden blev registreret i nærheden af Odense.

Og mens de 23 minusgrader var det koldeste, der er målt i februar måned i 26 år, er det i denne omgang slut med at slå kulderekorder.

- For at vi får de der helt kolde temperaturer, så kræver det, at det er helt stille og klart vejr, og det har det ikke været i nat, siger Jørn Thomsen.

Og sådan vil det også være de første af ugens dage.

- Mandag vil temperaturen ligge på et sted mellem en og fem graders frost, men om natten fortsætter det altså med at være ned til 15 graders frost på grund af ret klart og forholdsvist stille vejr.

Og mens både tirsdag og onsdag vil te sig nogenlunde på samme måde som mandag med mildere dage og fortsat kolde nætter, vender snevejret for en stund tilbage torsdag.

- Et lavtryk bevæger sig nede fra Tyskland og har noget snevejr med sig. Lige hvor det vil lægge sig, kan jeg ikke sige noget om endnu. Men Østdanmark er mest udsat, siger Jørn Thomsen og spår til gengæld en både snefri og mild weekend.

- Vi er lidt usikre på, hvor det her højtryk med det stille vejr vil lægge sig. Hvis det lægger sig sydvest for Danmark, kan der sive en lille smugle Nordsøluft ind. Og det kan give dagtemperaturer over frysepunktet. Men det er fortsat usikkert, vurderer Jørn Thomsen.