Minister tvivler på kreditforeninger

Carsten Hansen opretholder fokus på billige huse i Udkantsdanmark

foto: Colourbox
foto: Colourbox

Kreditforeningerne har netop forsikret by-, bolig- og landdistriktsminister Carsten Hansen, at man ikke automatisk sorterer finansiering af billige huse i Udkantsdanmark fra.

Carsten Hansen synes dog ikke uden videre, at tage pengemændenes forsikringer for gode varer.

– Nu går jeg og erhvervsminister Ole Sohn i tænkeboks for at overveje næste skridt, siger han til Ekstra Bladet.

40.000 huse ramt
Forhistorien stod at læse i Ekstra Bladet 23. januar, hvor stribevis af borgmestre og ejendomsmæglere anklagede kreditforeningerne for på forhånd at afvise belåning af huse til 500.000 kroner eller mindre. Det drejer sig om små 40.000 ejendomme. Konsekvensen er, at store dele af Udkantsdanmark går i stå, fordi man hverken kan flytte til eller fra – og, at ’arbejdsmand Petersen’ og andre småkårsfolk ikke længere kan få råd til et lille hus.

I denne uge måtte repræsentanter for Realkreditforeningen og Realkreditrådet stille med en forklaring hos Carsten Hansen.

Mæglere bekræfter
De erkendte, at der er væsentligt skrappere betingelser for at få belånt huse til under 500.000 kroner, men fastholdt, at hver enkelt handel vurderes konkret. Men foreningen Danske Ejendomsmæglere, der også var indkaldt af ministeren, bekræftede oplysningerne fra Udkantsdanmark.

Uanset hvad, er det i praksis næsten umuligt, at få et kreditforeningslån til et stort antal ellers udmærkede huse i Udkantsdanmark.

– Det er en alvorlig situation, siger Carsten Hansen, der endnu ikke vil røbe, hvad ’næste skridt’ kunne være.

0 kommentarer
Vis kommentarer