Blev indlagt på badeværelse

Sygehus anbragte 37-årig kvinde på baderum før fjernelse af dødfødt barn

Birgitte Kjemtrup foran indgangen til Sønderborg Sygehus. (Privatfoto)
Birgitte Kjemtrup foran indgangen til Sønderborg Sygehus. (Privatfoto)

Birgitte Kjemtrup har prøvet det før. At få fjernet et dødt foster, og blive indlagt på et badeværelse på Sønderborg Sygehus.

- Første gang lå jeg i en time i min seng på badeværelset. Til sidst kunne jeg simpelthen ikke klare det, og jeg blev nødt til at aflyse operationen. Jeg havde det simpelthen så dårligt med at være i det rum. Det var så lille og ulækkert, fortæller 37-årige Birgitte Kjemtrup til Ekstra Bladet. Efter en gang at have oplevet at miste et foster og blive flyttet ind på et ugæstfrit badeværelse, hvor sengen kun lige netop kunne stå, havde hun håbet, at det aldrig ville ske igen. Men det gjorde det.

Læs også: Sygehuset: Badeværelset er en nødsituation

Birgitte Kjemtrup måtte fornylige sande, at hendes ni uger gamle foster var gået tabt. Hun fik at vide, at hun skulle opereres mandag, for at undgå en slem form for underlivsbetændelse. Operationen blev imidlertid ikke til noget. For da Birgitte mødte op på Sønderborg Sygehus, blev hun for anden gang anvist til baderummet, hvor der var blevet redt op til hende.

- Det kunne jeg simpelthen ikke igen. Det er mildest talt ikke rart, at miste et foster og tanken om at skulle ligge inde i det lille rum med klinker på væggene mens tankerne kører rundt i hovedet. Det scenarie kunne jeg simpelthen ikke overkomme en gang til, siger hun og fortsætter:

- Jeg føler virkelig, at det var ydmygende og jeg følte mig så mindreværdig i situationen. Hvorfor skulle jeg derind og ligge igen?

Politiker: Det må ikke ske

Birgitte Kjemtrup blev tilbudt at flytte afdeling og sengeplads, et tilbud hun ikke havde lyst til at tage imod efter endnu engang at blive anvist til badeværelset. I stedet blev operationen udsat til tirsdag.

Formanden for sundhedsudvalget i Regionsyddanmark, Poul Erik Svendsen (S) er fortørnet over, at Birgitte Kjemtrup blev indlagt på et badeværelse og han kan godt forstå, at hun ikke synes, at behandlingen af hende er okay.

- Det er selvfølgelig ikke i orden, at Birgitte bliver indlagt på et badeværelse, det skal ikke ske, kommer det umiddelbart fra, Poul Erik Svendsen, da Ekstra Bladet beskriver Birgitte Kjemtrups situation for ham. Han kender ikke personligt til Birgittes situation, men han kan kort sagt ikke lide hvad han hører.

- At der er sket, og at det er sket flere gange, er ikke godt nok. Det må ikke blive standard, at man flytter patienterne ud på badeværelserne.