Italien: 17 døde af kulde

Ekstremt vintervejr koster 17 mennesker livet i Italien, der sætter hæren ind i snerydningsarbejdet

Voldsomt snefald og ekstreme kuldegrader har indtil videre kostet 17 mennesker livet i Italien.

I hovedstaden Rom har myndighederne registreret de største snemængder i 27 år og udkommanderet 400 soldater til at hjælpe med rydningsarbejdet.

Også i den nordlige del af landet er der faldet usædvanligt meget sne. Senest er tre hjemløse blevet fundet i de ekstreme kuldegrader, der har ramt Europa og samlet kostet over 300 liv.

Voldsomme vindstød væltede en ældre kvinde, der var på vej til kirke i byen Trieste i det nordlige Italien, tre mænd døde, mens de skovlede sne, og en 19-årig mand blev dræbt i Firenze, da hans bil skred på en isglat vej og kørte i en flod.

Store områder i regionerne Lazio og Umbrien har været uden elektricitet, vand og varme, og taxaer og busser har haft svært ved at komme frem. I nogle områder er madforsyningerne ved at være opbrugt.

I flere byer i den sydlige del af landet har befolkningen uden vand måttet drikke sne, der blev smeltet i store gryder, skriver avisen La Repubblica.

Riccardo Santucci fra byen Frosinone fortæller til avisen, at folk har været overladt til sig selv.

- Vi har været uden vand og lys i 24 timer. Vi har været nødt til at varme os ved brændeovne og spise dåsemad, siger Riccardo Santucci.

Flere steder har befolkningen klaget over ikke at få hjælp fra myndighederne.

- Det er forfærdeligt. Jeg måtte gå to timer i kulden for at nå metroen. Der er væltede træer, der blokerer vejene, men ingen hjælper os, siger Federico Maneski, der bor i Rom.

Den kaotiske situation i hovedstaden har skabt splid mellem lokale og nationale myndigheder, der skyder skylden for problemerne på hinanden.

Roms borgmester, Gianni Alemanno, er blevet kritiseret for ikke at have aktiveret en vinter-nødplan, og hans opfordring til befolkningen om selv at gå på gaden og skovle sne har affødt vrede reaktioner fra byens borgere.