Australiere evakueres fra vandmasser

Tusindvis må evakueres, mens oversvømmelserne i Australien tager til. En kvinde er fundet død

Oversvømmelserne i Queensland tvinger myndighederne til at evakuere borgerne. (Foto: AP)
Oversvømmelserne i Queensland tvinger myndighederne til at evakuere borgerne. (Foto: AP)

De stadig voldsommere oversvømmelser i Australien tvinger tusindvis af mennesker fra hus og hjem.

Politiet i den nordlige delstat Queensland beordrede søndag de 3800 indbyggere i byen St. George evakueret, fordi vandet stiger mod rekordhøjder og truer med at oversvømme den eneste tilbageværende, åbne vej ud ad byen.

- Beboerne i St. George skal evakueres, før vejen bliver oversvømmet, meddelte politiet i evakueringsordren.

- Vi er ved at arrangere luftevakuering til Brisbane (hovedstaden i Queensland, red.) for at sikre, at evakueringen kan fortsætte, efter at vejen lukker.

Nord for St. George i byen Roma har det hastigt stigende vand krævet sit første dødsoffer. Efter to dages eftersøgninger er en kvinde fundet død, efter at hendes bil blev fanget i vandmasserne og skylle væk.

De ubarmhjertige vandmasser fosser i øjeblikket gennem områder, som stadig er ved at komme sig over sidste års ødelæggende oversvømmelser.

Politiet i St. George har banket på dørene i samtlige hjem i byen og har tilladelse til at bruge "rimelig magtanvendelse", hvis beboerne nægter at forlade byen.

Samtidig har byens borgmester, Donna Stewart, advaret indbyggerne mod at blive og vil ikke længere garantere deres sikkerhed.

Det er floden Balonne River, der er gået over sine bredder for tredje gang på to år.

Vejrtjenesterne forventer, at vandet vil stige til 15 meter over normalt niveau tirsdag aften lokal tid og dermed slå den tidligere rekord fra marts 2010 på 13,4 meter.

Otte helikoptere bidrager i øjeblikket til eftersøgnings- og redningsaktioner i de berørte områder.

St. George har oplevet to masseødelæggende oversvømmelser på to år.

Først i marts 2010 og senest sidste år, hvor 35 mennesker mistede livet, og store arealer med landbrugsjord og beboede områder blev forvandlet til sumpområder.

0 kommentarer
Vis kommentarer