Der skal sex på skemaet i 0. klasse

Sex & Samfund vil have seksualundervisning i de små klasser og sætter med kampagnen 'Uge Sex' fokus på emnet

Mandag skyder Sex & Samfund kampagnen 'Uge Sex' i gang. Den skal for fjerde år i træk sætte fokus på seksualundervisningen i folkeskolen, men som noget nyt omfatter den i år også landets 4.- og 5. klasser.

Ifølge projektleder Pia Sandra Ernst fra Sex & Samfund er ambitionen, at de 10-12-årige i fremtiden får sat seksualundervisning på skemaet skoleåret rundt.

- Det bliver nemmere at tale om følelser og seksualitet, hvis man gør det med jævne mellemrum, og hvis man starter tidligt. Så man ikke bare lige pludselig havner i 7. klasse, uden man har snakket om det. For hvordan tager man så lige hul på emnet, siger hun.

Lærerne skal rustes bedre
Flere end 185.000 elever deltager i 'Uge Sex', men Sex & Samfund understreger, at det ikke er nok med en enkelt uges fokus på seksualundervisning om året.

- Derfor håber vi også, at skolerne vil bruge vores omfattende materiale til at beskæftige sig med seksualundervisning løbende gennem hele skoleåret, siger Pia Sandra Ernst.

- Man glemmer det nemlig, hvis man kun beskæftiger sig med det i en kort periode. Derfor er det vigtigt, at seksualundervisningen bliver mere integreret i undervisningen året rundt.

For at det skal ske, kræver det at lærerne bliver bedre rustede til at varetage seksualundervisningen, understreger Pia Sandra Ernst.

- Vores evalueringer viser, at det fortsat ikke er alle, der er tilfredse med den seksualundervisning, de kan varetage. Og de bliver ikke efteruddannet i det, siger hun.

I 2013 bliver 2.-3. klasserne også en del af 'Uge Sex', og i 2014 udvides kampagnen helt ned til 0. klasse.

0 kommentarer
Vis kommentarer