Nye fotos - Breivik efter anholdelsen

En række norske medier har offentliggjort billede af Breivik i våddragt med politi-emblem. - Forkasteligt, siger støttegruppe for familier til Utøyas ofre

Sådan så Anders Behring Breivik umiddelbart efter anholdelsen på Utøya
Sådan så Anders Behring Breivik umiddelbart efter anholdelsen på Utøya

En række norske netmedier har fredag aften offentliggjort billeder af Anders Behring Breivik, umiddelbart efter han har myrdet 69 mennesker på øen Utøya 22. juli sidste år.

- Medierne burde holde sig for gode til at publicere disse billeder, siger støttegruppen for familier til Utøyas ofre.

Programdirektøren i NRK - norsk radio og tv - Per Arne Kalbakk, siger, at billederne er lagt ud på hjemmesiden, fordi de har en indlysende nyhedsværdi.

- De dokumenterer pågribelsen af Norges værste massemorder. Vi anser der for vigtigt at bringe denne dokumentation videre som en del af arbejdet med at kaste lys over sagen, forklarer han.

På billeder ser man Breivik siddende i en lænestol i hovedbygningen på Utøya, umiddelbart efter politiet har anholdt ham.

Kort forinden har han myrdet 69 mennesker, de fleste meget unge nordmænd, der deltog i en socialdemokratiske sommerlejr på Utøya.

I timerne forinden har han bragt en meget kraftig bilbombe til eksplosion i Oslos regeringskvarter, der dræber otte mennesker.

Pressen får mandag mulighed for at fotografere og filme den terrorsigtede Breivik, når byretten i Oslo holder retsmøde om endnu en fristforlængelse af hans varetægtsfængsling forud for selve retssagen mod ham, der indledes 16. april.

1 af 2 Politi-foto
2 af 2 Sådan så Anders Behring Breivik umiddelbart efter anholdelsen på Utøya
0 kommentarer
Vis kommentarer