Leverandør er tavs om politiets it-flop

It-firmaet CSC er leverandør af politiets it-fiasko Polsag, men vil ikke kommentere projektets død.

Lige så dybt, som skatteyderne har gravet i lommerne for at betale for politiets it-fiasko Polsag, lige så tavs er statens it-leverandør CSC om sagen.

I it-virksomheden ønsker man ikke at svare på spørgsmål om regeringens beslutning om at droppe det hundedyre it-system, der har været på tegnebrættet i mere end otte år og kostet en halv milliard skattekroner.

- Vi har ingen kommentarer på nuværende tidspunkt, siger Finn Rasmussen, der er nordisk salgs- og marketingsdirektør i CSC.

Tonen har tidligere været skarp mellem myndighederne og leverandøren CSC. I et aktstykke fra Justitsministeriet til Folketingets Finansudvalg fra 2010 lyder det blandt andet i en risikovurdering i forhold til leverandøren.

"Risici, der knytter sig til dette område, er primært leverandørens evne til at levere til tiden og i den aftale kvalitet."

Justitsminister Morten Bødskov (S) vil ikke udtale sig om, hvor ansvaret for it-fiaskoen skal placeres.

- Det er klart, at med en beslutning om at skrotte et så stort projekt, ja så må det nødvendigvis ledsages af stor selvransagelse både hos leverandøren og hos kunden, siger Morten Bødskov.

Ifølge justitsministeren skal politiet og Kammeradvokaten på den ene side nu drøfte projektstoppet med leverandøren. Han vil dog ikke kommentere, om man fra statens side forventer at få penge tilbage.

Det er dog ingen naturlov, at det er staten, som skal have penge på grund af fiaskoen. Tilbage i 2008 opgav forsvaret et it-projekt til 410 millioner kroner. Det endte med at koste staten penge.

Sø- og Handelsretten bestemte nemlig, at den svenske leverandør skulle have 40 millioner kroner i erstatning, fordi forsvaret løb fra kontrakten i utide.

0 kommentarer
Vis kommentarer