TV: Her begynder deres nye liv

Dyreværnet er midlertidigt hjem for 14 af de 21 hunde, som blev beslaglagt på en kennel i Nordjylland i mandags. Mange af dem er vanrøgtede, men foreningen håber at kunne få dem på ret køl

Denne cocker spaniel gemmer sig hver gang, den ser et menneske (Foto: Dyreværnet)
Denne cocker spaniel gemmer sig hver gang, den ser et menneske (Foto: Dyreværnet)

Det lugter af hund. Og der er tis på gulvet. Vi er på Signe Sehested Lunds kontor. Hun er ny direktør for Dyreværnet og har fået sin ilddåb, efter at foreningen pludselig skulle gøre plads til 14 nye beboere. Det er dog ikke på grund af pladsmangel, at hundene opholder sig på chefens kontor. Det er derimod for ’at socialisere’, som de siger blandt foreningens dyreglade ansatte og frivillige.

LÆS OGSÅ:

Se også: 21 vanrøgtede hunde fundet nær Aars

Og socialisering er der brug for. De 14 hunde, der blev beslaglagt på en kennel i Nordjylland tidligere på ugen, har nemlig hverken været vant til menneskekontakt eller basal omsorg. Det er derfor, at en underernæret cocker spaniel-tæve kryber sammen i et hjørne hver eneste gang, der er nogen i nærheden. Hun er bange for både mennesker og andre hunde.

Og det er derfor, at den lille, sorte franske bulldog ved navn My er så tynd, at hun mere ligner en kat end en hund.

- Jeg forstår simpelthen ikke, at man kan behandle dyr sådan. Er det ikke skrækkeligt?, spørger Signe Sehested Lund.

- De burde have været tilset af en dyrlæge. Nogle af dem har åbne sår. Andre har tandproblemer, og de er underernærede, uddyber dyrlæge Anders Khallash Rasmussen, som er tilknyttet Dyreværnet.

Boede i små bokse
Dyreværnet blev kontaktet af politiet i Nordjylland i mandags. Ordensmagten havde efter et anonymt tip aflagt en nu lukket kennel tæt på Aars et uanmeldt besøg. Og det var ikke rare ting, de så på stedet.

Hundene levede i bokse i en iskold stald og gik rundt i deres egen afføring. I flere dage havde de ikke haft adgang til hverken mad eller vand. En af boksene kunne man heller ikke åbne.

- Vi måtte afmontere hele frontpartiet, for at få fat i den stakkels hund. Det tyder på, at den ikke har været lukket ud i en evighed, fortæller formidlingschef Nina Amdi Carlsen, som var til stede på kennelen i Nordjylland.

På hendes kontor leger to beagler. De er efter blot få dage hos Dyreværnet ved godt mod.

- Beaglerne er nogle robuste hunde, der kan klare en del, så de er nok nogle af de første, vi formidler videre til en familie.

Nogle af de andre kommer det til at tage længere tid med, lyder det fra Nina Amdi Carlsen.

- Den japanske spids og cocker spanielen er meget sky. Så dem skal vi adfærdsbehandle på og vænne til kontakt, og det kan godt tage et stykke tid. Andre skal vi have op at stå rent fysisk. Men vi håber at finde et hjem til dem alle med tiden, siger hun.

Vil man hjælpe en eller flere af de hjemløse hunde, kan man læse meget mere på Dyreværnets hjemmeside.

1 af 3 Den franske bulldog ved navn My er så tynd, at den ligner en kat, når man ser den bagfra (Foto: Dyreværnet)
2 af 3 En hund havde et stort ubehandlet kødsår, da den blev fundet på kennelen (Foto: Dyreværnet)
3 af 3 Denne cocker spaniel gemmer sig hver gang, den ser et menneske (Foto: Dyreværnet)
0 kommentarer
Vis kommentarer