Kulde tager livet af mindst 200 i Europa

Flere end 200 mennesker er omkommet af kulde i europæiske lande. Alene i Ukraine er 100 omkommet

Vinterkulden koster stadig flere livet ude i Europa. Fredag morgen nåede antallet af døde op over 200. Alene i Ukraine er flere end 100 nu døde af den isnende kulde.

Men også i Polen steg dødstallet. Her døde ni personer torsdag af forfrysninger, siger sundhedsministeriet i Warszawa. Dermed er 29 polakker døde af kulde.

Temperaturen i Polen er nu nede på minus 32 grader i dele af landet og langt under frysepunktet over hele landet.

I Ukraine, hvor temperaturen er endnu lavere, steg dødstallet fredag til over 100 fra 63 torsdag. Det oplyser sundhedsministeriet i Kijev.

Ukraine og Polen er de to værst ramte lande af den seneste uges isnende kulde, der kommer fra det endnu koldere Sibirien i Rusland.

Meteorologer siger, at der kommer mere sne i de to lande, men at temperaturen vil stige noget hen over weekenden.

Koldfronten strækker sig fra det vestlige Rusland ned over Polen, Hviderusland, Ukraine, Østeuropa og helt ned til Italien, der er ramt af usædvanlig meget sne.

I Rumænien steg dødstallet til otte, men myndigheder siger, at der kan være flere døde. I Bulgarien har mindst 10 foreløbig mistet livet, men også her frygter læger, at flere kan være omkommet.

I begge lande er mange landsbyer helt isolerede, og flere steder er både el- og vandforsyningen sat ud af kraft.

I Tjekkiet, Grækenland, Serbien og de tre baltiske lande er der også rapporter om flere dødsfald.

Selv så langt sydpå som på Sicilien er der døde på grund af kulden. Her omkom et spædbarn sent torsdag, og i Milano i Norditalien døde en 76-årig hjemløs i en gade.

Meteorologer siger, at torsdag var den koldeste dag i Milano i 27 år.

0 kommentarer
Vis kommentarer