Danskerne møder kuldemuren i weekenden

Temperaturen kan lokalt dykke ned til 18 graders frost om natten. Til gengæld stopper snebygerne.

(Foto: Jens Dresling)
(Foto: Jens Dresling)

Den stikkende kulde, som har ramt landet de seneste dage, når sit foreløbige højdepunkt i weekenden.

Sådan lyder meldingen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), som forventer kulderekord for året indtil nu.

- Det bliver nogle rigtig kolde nætter. Natten til lørdag og søndag bliver det mellem 10 og 15 graders frost. Men det kan ikke udelukkes, at temperaturen lokalt vil falde til minus 18 grader, siger vagthavende Jørn Thomsen fra DMI.

Se vejrudsigten på vejret.dk

Også temperaturen i dagtimerne kommer til at give danskerne kolde næser og tæer. Lørdag viser termometeret mellem fem og otte graders frost, og kulden fortsætter søndag.

Se også:

GALLERI: Kulde og sne over Europa

Til gengæld bliver vinden svag til jævn, så danskerne skal ikke frygte, at den såkaldte "chillfaktor" får temperaturerne til at føles endnu koldere.

- Der kommer også en del sol lørdag, så det kan gå hen og blive en behagelig kulde, siger Jørn Thomsen.

Søndag kommer der flere skyer fra vest, som især vil hænge over Jylland. Men solen vil stadig have mulighed for at titte frem flere steder i landet.

Natten til fredag faldt der sne flere steder i landet. Især bornholmerne oplevede forholdsvis kraftige snebyger, oplyser DMI.

- På Bornholm er der faldet de største mængder sne, men det ser ikke ud til, at det er mere end 20-30 centimeter. Der vil stadig være lidt restbyger i løbet af fredagen flere steder i landet, siger Jørn Thomsen.

Selvom kulden topper i løbet af weekenden, kan danskerne se frem lidt mildere temperaturer, når arbejdsdagen begynder igen mandag.

- Det bliver stadig meget koldt om natten, men kulden lindres en smule om dagen, hvor vi får to til fem graders frost, fortæller Jørn Thomsen.