Annonce:
Annonce:

Ny trend: Ældre tænder på net-dating

Ny undersøgelse fra Danmarks statistik viser, at et stigende antal ældre finder kærligheden på nettet

68-årige Solveig Sørensen er en af de ældre, der har en datingprofil på nettet. Foto: Thomas Sjørup)
68-årige Solveig Sørensen er en af de ældre, der har en datingprofil på nettet. Foto: Thomas Sjørup)
Annonce:
Følg Samfund

'Jeg bruger ikke lang tid på frisuren, men jeg er ung af sind og griner meget, selvom tænderne sidder lidt løst'. Dette kunne være et udsnit fra en datingprofil for en person med mange år på bagen. En ny undersøgelse viser, at lysten til at finde en partner via nettet ikke kun gælder den yngre del af befolkningen.

Læs mere:

Netdater på 68 år søger 'et godt skår'

Kærlighed har ingen alder
Ifølge Danmarks Statistik, der har undersøgt 4.988 danskeres netvaner, har 4 % af de 65-74-årige og 3 % af de 75-89-årige anvendt internettet til at gå på netdating. Til sammenligning ligger gennemsnittet for alle aldersgrupper på 8%.

Annonce:

- Det er et udtryk for, at folk tager anvar for deres eget liv og at sex og kærlighed ikke har nogen alder. Tidligere har det været sådan, at mennesker over 60 år måtte lukke ned for deres underliv og glemme alt om at få en kæreste. Men jeg tror, vi i de kommende år vil se et stigende antal af ældre, der får en datingprofil, lyder det fra Margrethe Kähler fra Ædresagen og fortsætter:

- De ved godt, at de ikke kan forvente, at folk tænker: Her er en vidunderlig seniorblomst, der skal plukkes. De skal selv gøre arbejdet, hvis de vil have en partner, siger hun.

Efterlyser datingkurser
Ældresagen har desuden lavet en rundringning til forskellige kommuner og oplyser blandt andet, at en it-underviser i Egedal Kommune oplever, at de ældre efterspørger netdatingkurser og Roskilde Bibliotek har ligefrem en datingtjeneste tilknyttet biblioteket.

Margrethe Kähler mener, at seniordating især er populært, fordi det rent praktisk er nemmere, end hvis man skal finde en kæreste i sit netværk.

- For nogle er fysikken måske ikke så god, eller også er 'jagtmarkerne' blevet noget begrænsede med tiden. Derfor er det populært at sidde hjemme foran computeren. Men det gælder altså om at være ærlig, når man laver en profil. Det nytter ikke at retouchere rynkerne væk, for så skræmmer de jo bare daten væk, når de mødes.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: