Kvinder demonstrerer for ret til burka i København

Muslimske kvinder demonstrer i dag for deres ret til at gå med burka og ansigtsklæder

Her ses den franske præsidentkandidat Kenza Drider sammen med 32-årige Hind Ahmas, som risikerer to års fængsel, fordi hun nægter at fjerne sin ansigtbeklædning offentligt. Nu demonstreres der for hende i København. (Foto: FRANCOIS MORI/AP)
Her ses den franske præsidentkandidat Kenza Drider sammen med 32-årige Hind Ahmas, som risikerer to års fængsel, fordi hun nægter at fjerne sin ansigtbeklædning offentligt. Nu demonstreres der for hende i København. (Foto: FRANCOIS MORI/AP)

Læs også: TV: Burka-demonstranter i offentligt skænderi med politiker

Et mindre antal kvindelige demonstranter er tirsdag mødt op foran den franske ambassade på Nytorv i København, hvor de protesterer over, at den 32-årige franske kvinde, Hind Ahmas, skal i fængsel, fordi hun har nægtet at gå uden en såkaldt niqab i det offentlige rum.

- Jeg er mødt op for at hjælpe de franske kvinder, som ikke må gå med niqab, fortæller en demonstrant til ekstrabladet.dk.

- Hvad er det?

- Det er denne her, fortæller kvinden og tager fat i sin hovedbeklædning.

- Eller jeg bærer det ikke, det er bare noget, som man skulle have på i dag, forklarer hun.

Den franske kvinde, Hind Amas, er også blevet dømt til at betale en bøde på 250.000 kroner, som de danske muslimer forsøgte at samle penge ind til ved at SMS'e et konto nummer rundt til de deltagende demonstranter.

Læs også: TV: Her er hele interviewet med de ekstreme muslimer

Anonyme bagmænd
Der er dog ikke rigtig nogen der ved, hvem der står bag demonstrationen på Kongens Nytorv. Flere demonstranter fortæller, at de har hørt om arrangementet via facebook.

- Jeg ved det ikke. Jeg har bare hørt om det og set det på facebook, fortæller en af de andre kvindelige demonstranter, der ikke vil oplyse sit navn til ekstrabladet.dk.

- I må ikke tage billeder af mig, og du må ikke skrive mit navn.

- Hvorfor vil du være anonym?

- Jeg tror godt, at folk kan kende mig, siger hun bag sin niqab.

- Hvorfor må ingen kunne kende dig?

- Det må de bare ikke, siger hun.

Nægtet adgang til egen retssag
Den 32-årige franske kvinde, som de muslimske kvinder demonstrerer for, blev i første omgang arresteret 11. april i Paris, hvor hun fik en bøde på cirka 1000 kroner, fordi hun bar den såkaldte niqab, som nu er blevet ulovlig at bære i Frankrig.

Men hun har nægtet at betale bøden, og er efterfølgende blevet dømt til 'undervisning i fransk statsborgerskab i 15 dage'. Men det nægtede hun også at møde op til.

- Der er ingen mulighed for mig til at fjerne sløret. Jeg vil ikke tage den af. Det er dommeren, der behov lektioner om statsborgerskab, ikke mig, sagde Hind Ahmas foran retten.

Det har siden hen ført til, at hun er blevet nægtet adgang til sin egen retssag i Frankrig, og hun står nu til at skulle to år i fængsel og til at skulle betale en bøde på 250.000 kroner.

Læs også: Kvinder dømt for at gå med burkaEkstrabladet.dk har lukket kommentarfeltet på grund af tonen.