Sådan overlever du årets første arbejdsdag

Stresscoach Ninette Louw giver gode råd til, hvordan du kommer nemmest igennem dagen på arbejdet

For mange danskere har juleferien været en alt, alt for kort fornøjelse. (Foto: Colourbox)
For mange danskere har juleferien været en alt, alt for kort fornøjelse. (Foto: Colourbox)

Mange tusinde danskere møder i dag ind til årets første arbejdsdag, hvilket kan være en særdeles tvivlsom fornøjelse.

Ikke mindst hvis man stadig har rester af tømmermænd i kroppen efter en lidt for lang og våd nytårsfest, men også hvis man bare er godt og grundigt træt af vintermørke og kulde.

Ifølge stresscoach og psykoterapeut Ninette Louw er der dog en række ting, du kan gøre for at komme lidt lettere igennem dagen.

- Det har i dén grad været en arbejdsgiver-jul, så det allerbedste ville jo være, hvis man kunne have holdt lidt flere dage fri - specielt hvis man har børn. Men hvis det ikke kan lade sig gøre, handler det først og fremmest om at tage den lidt med ro, forklarer hun til ekstrabladet.dk og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Pas på: Udsalget giver dig stress

- Indboksen er sikkert fuld af ulæste mails, så det vil jeg foreslå, at man starter med at tjekke igennem den første times tid. Herefter gælder det om at danne sig et overblik over, hvad der skal foregå i løbet af dagen.

Når de første par timer er gået, foreslår Ninette Louw, at du holder dig en lille pause.

- Det er vigtigt at tage sig en masse pauser på sådan en dag som i dag. Eventuelt kan man kombinere det med at spise lidt frugt, og så gælder det ellers bare om at passe godt på sig selv. Der er ikke nogle andre, der gør det før dig, lyder rådet fra Ninette Louw, der selv har valgt at holde et par dages fri.

Ifølge stresscoachen holder det ikke, hvis arbejdsgiverne irriterer sig over, at medarbejderne er lidt mindre produktive, end de plejer.

- Hvis man vil have gode medarbejdere, så skal man også sørge for, at de har det godt. Og så må de altså acceptere, hvis man starter lidt sløvt. Det får man helt klart mest ud af i længden, mener Ninette Louw.

kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen