Burka-demonstrant amok på Ekstra Bladet

En hætteklædt mand forsøger med fysisk magt at holde mænd væk fra en ellers fredelig demonstration i København

Her går vagten amok på Ekstra Bladets fotograf. Ifølge vagten måtte Ekstra Bladets mandlige reportere stå i nærheden af pigerne. (Foto: Kristian Linnemann)
Her går vagten amok på Ekstra Bladets fotograf. Ifølge vagten måtte Ekstra Bladets mandlige reportere stå i nærheden af pigerne. (Foto: Kristian Linnemann)

Læs også: TV: Burka-demonstranter i offentligt skænderi med politiker

- Mænd skal være adskilt fra kvinderne! Gå væk!

Sådan råbte en mand tæt indpakket i en tyk dynejakke og en tilsnørret pelshætte pludselig, mens han skubbede ekstrabladet.dk væk fra en ellers fredelig demonstration foran den franske ambassade på Kongens Nytorv tirsdag eftermiddag.

- Gå væk med jer! I skal ikke tage billeder fortsatte han og tog fat i ekstrabladet.dk's fotografs kamera, som han prøvede at rive i stykker.

Læs også: Salafister bortvist fra Tingbjerg

Bagefter vendte han blikket mod en niqab-klædt kvinde, der forsøgte at få den stærkt ophidsede demonstrant til at slappe af.

- Hold nu op med det der. Lad dem være, sagde hun med det resultat, at manden tog hårdt fat i hendes arm og førte hende tilbage til flokken af kvindelige demonstranter, der næsten alle var iklædt en såkaldt niqab.

Flere af kvinderne havde både lys hud og blå øjne, og var formentlig konvertitter, der har valgt et betydeligt mere religiøst liv under islam.

De demonstrerede i protest over at den franske kvinde, 32-årige Hind Ahmas, skal i fængsel i to år, fordi hun har nægtet at smide sin ansigtsbeklædning offentligt.

Læs også: Kvinder demonstrerer for ret til burka i København

Ekstra Bladet.dk har lukket for kommentarfeltet, da debatten ikke længere var sober .