Se hvornår stormen rammer dig

Hele landet vil blive rusket godt og grundigt igennem, når en ny storm rammer Danmark i aften

DMI forventer, at stormen rammer store dele af den jyske vestkyst omkring klokken 20 - derefter vil den trække ind over resten af landet, der får hård stormende kuling. (Akivfoto: Jacob Ehrbahn))
DMI forventer, at stormen rammer store dele af den jyske vestkyst omkring klokken 20 - derefter vil den trække ind over resten af landet, der får hård stormende kuling. (Akivfoto: Jacob Ehrbahn))

Vejrguderne starter det nye år med at spille med musklerne.

En storm har sat kurs mod Danmark, og der er ingen landsdele, der slipper for at blive rusket godt og grundigt igennem, fortæller vagthavende meteorolog Steen Rasmussen fra DMI.

- Stormen forventes at ramme Vestkysten omkring klokken 21 i aften. Det bliver værst i Nordjylland, hvor vi forventer stormstyrker i middelvinden på cirka 25 meter i sekundet og vindstød af orkanstyrke Lige nu er det lidt usikkert, hvor langt sydpå stormen vil ramme, men der er risiko for storm med vindstød af orkanstyrke på hele Vestkysten. Det kommer helt an på, hvordan stormlavtrykket udvikler sig i løbet af dagen, siger Steen Rasmussen.

I forbindelse med stormen er der også risiko for forhøjet vandstand for Vadehavet, den jyske vestkyst og Limfjorden.

Følg stormen på Vejret.dk

I løbet af aftenen trækker stormen langsomt ind over landet, fortæller Steen Rasmussen.

- Jeg forventer, at stormen når frem til Kattegat-området omkring midnat, hvor den dog vil være aftaget en lille smule i styrke til en hård stormende kuling med vindstød af stormstyrke. Længere hen på natten vil lavtrykket nå Østersø-området og Bornholm, siger han.

Allerede fra tirsdag middag blæser det kraftigt op fra sydlige retninger, men den egentlige storm ventes altså først at ramme tirsdag aften og natten til onsdag, hvor vinden kommer fra sydvest og vest.

- Det vil stadig være blæsende med en hård kuling med kraftige vindstød, når vi vågner i morgen tidlig. men vinden vil aftage i løbet af onsdagen, siger Steen Rasmussen.

Følg stormen på Vejret.dk

1 af 2 
2 af 2 DMI forventer, at stormen rammer store dele af den jyske vestkyst omkring klokken 20 - derefter vil den trække ind over resten af landet, der får hård stormende kuling. (Akivfoto: Jacob Ehrbahn))
kommentarer

Der er lukket for nye kommentarer til denne artikel.

Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen