Advokat: Ingen erstatning til de handicappede

Erstatningsadvokat Lars Sandager tror ikke på, at handicappede kan få erstatning for at være blevet født

Dansk advokat tror ikke på, at handicappede i Danmark kan få erstatning bare fordi, de er født med et handicap. (Foto: Søren Østerlund/Polfoto)
Dansk advokat tror ikke på, at handicappede i Danmark kan få erstatning bare fordi, de er født med et handicap. (Foto: Søren Østerlund/Polfoto)

- Den tror jeg simpelthen ikke på. Den type sager passer bare ikke til det danske retssystem. Sådan siger Lars Sandager fra Sandager Advokater til ekstrabladet.dk.

Den type sager, som Lars Sandager ikke har den store fidus til, er sager om 'fejlagtige fødsler'.

Det er et begreb, der har været kendt i USA siden 1980'erne, og som i øjeblikket breder det sig særligt i Israel.

Vil ikke slå igennem
'Fejlagtige fødsler' handler om børn, der er født med alvorlige fysiske eller psykiske handicap, og som sagsøger deres forældre eller de ansvarlige læger for at være blevet født ind i et langt og pinefuldt liv.

Stig Langvad, formand for Danske Handicaporganisationer, tror, at der vil komme danske retssager.

- Der skabes meget mistillid til sundhedsvæsnet i disse år, så jeg er ikke i tvivl om, at danske retssager også vil komme. Men jeg håber, der går længe, for det er en absurd tankegang at klandre andre for at være blevet født. Og det vil kun skade det generelle syn på handicappede, siger Stig Langvad til Kristeligt Dagblad.

Advokat Lars Sandager har i flere år beskæftiget sig med netop erstatningssager, som en sag om 'fejlagtig fødsel' vil høre ind under. Han var næsten ved at få morgenkaffen galt i halsen, da han læste historierne om 'fejlagtige fødsler'.

Læs også: Handicappede kræver penge for at være født

- Sådanne sager vil aldrig slå igennem herhjemme. Hvis der var én person, der ringede til mig med sådan en sag, så ville jeg sige, at han skal lede efter en anden advokat, siger Lars Sandager og uddyber:

Hvor går grænsen
- Jamen, hvor vil grænsen gå? Det er meget amerikansk. Det er ligesom de der personer, der sagsøger deres forældre eller firmaer, fordi de vejer for meget. Sådan sager ville heller aldrig gå i Danmark.

Hvad er det, der gør det danske retssystem så anderledes?

- I USA ender mange sager med forlig, fordi sagerne er så dyre at køre i retten. Der er det billigere med et forlig. Sådan er det ikke i Danmark, hvor det koster mindre at køre retssager, forklarer Lars Sandager.

Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen