Annonce:
Annonce:

Israel: Fred er udelukket

I en kontroversiel tale udelukker Israels udenrigsminister fredsforhandlinger med palæstinensere i 10 år

Palæstinenserne skal ikke gøre sig forhåbninger om fred med Israel lige foreløbig. (Foto: Sebastian Scheiner/AP)
Palæstinenserne skal ikke gøre sig forhåbninger om fred med Israel lige foreløbig. (Foto: Sebastian Scheiner/AP)
Annonce:
Følg Samfund

Det kan ikke lade sig gøre i det næste årti at skabe fred mellem israelere og palæstinensere, og derfor skal den israelske regering satse mere på konflikthåndtering end konfliktløsning.

Det siger Israels udenrigsminister, Avigdor Lieberman, i en tale, som han juleaftensdag holdt for diplomater i Jerusalem.

- Ligegyldigt hvem som siger, at det er muligt at opnå fred med palæstinenserne i de kommende år, så tager de fejl og vildfører, mener udenrigsministeren, der i forvejen er kendt for at være modstander af fredsprocessen.

LÆS OGSÅ: Israel bygger 1000 nye bosætterboliger

- Dette er situationen i det næste årti, og vi har behov for at finde ud af, hvordan vi takler det på en måde, som er bedst for begge parter, konstaterer han.

Lieberman mener ikke, at man skal lægge 'fundamentet til en ny bygning midt i et jordskælv'. Han henviser til omvæltningerne i den arabiske verden.

USA, EU, FN, Rusland og andre internationale aktører mener, at fredsforhandlinger er den eneste vej til at sikre det endelige mål - oprettelsen af en palæstinensisk stat.

Men Lieberman mener, at uenighed om palæstinensiske flygtninges status, Jerusalems fremtid og Israels sikkerhed ikke gør det muligt at nå længere.

Han beskylder palæstinensernes præsident, Mahmoud Abbas, for at have vist "sit sande ansigt" under en nylig rejse til Tyrkiet. Her besøgte Abbas en palæstinensisk fange, som Israel har løsladt. Palæstinenseren dræbte i 2001 en teenager i Israel.

- Vi har ingen fredspartner. Abu Mazen viser igen og igen, at han ikke er en partner for noget som helst, mener Lieberman.

Abu Mazen er Abbas tilnavn.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: