Annonce:
Annonce:

Bubber: Nej til børnechecken - hjælp de fattige i stedet

Danmarks rigeste får en formue i børnetilskud, afslører analyse i Ekstra Bladet Mandag

Bubber lever fint på 'den grønne gren' uden at få børnepenge. Og han er parat til at give slip på sin 'socialhjælp', hvis pengene gør bedre gavn hos andre. (Arkivfoto: Anthon Unger)
Bubber lever fint på 'den grønne gren' uden at få børnepenge. Og han er parat til at give slip på sin 'socialhjælp', hvis pengene gør bedre gavn hos andre. (Arkivfoto: Anthon Unger)
Annonce:
Følg Samfund

DELTAG I DEBATTEN: Skal de rige have mindre i socialhjælp - smid din kommentar i bunden af denne artikel

Landets absolut mest velhavende familier får hvert år 300 millioner kroner i børnecheck, selv om de har en indtægt på mindst det dobbelte af den gennemsnitlige dansker.

Dermed sender staten i gennemsnit 17.000 kroner til hver af de 20.000 rigeste forældre med en indkomst efter skat på over 400.000 kroner. Det afslører en beregning Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har lavet for Ekstra Bladet.

- Man kan sagtens argumenterer for, at de bedst stillede ikke skal have børnefamilieydelse som andre, fordi vi ikke har råd til det i den nuværende situation med et stort statsunderskud, siger professor i samfundsvidenskab Bent Greve fra RUC.

LÆS OGSÅ: Fair løsning - de rige skal da have socialhjælp

Annonce:

Argumentet lyder ofte, at man ikke må gøre forskel på velfærdsydelser, fordi folk i det økonomiske grænseland vil miste lysten til at arbejde, hvis de må sige farvel til en offentlig ydelse. Men den køber Bent Greve ikke i det her tilfælde.

- Hvis man som her lægger snittet og lader være med at udbetale børnepenge til rundt regnet de ti procent rigeste, så undgår man at ramme folk, der er afhængig af ydelsen og kan samtidig hente en hel del.

Bubber: Fint at slippe for socialhjælp
Og tv-værten Bubber med det borgerlige navn Niels Christian Meyer ville gerne have mulighed for at takke nej til ydelsen fra det offentlige.

- Jeg vil selvfølgelig sige nej tak til børnechecken, hvis den kommer nogle andre til gode, der har mere behov for det.

AFSLØRING: Rige scorer 3,4 milliarder i socialhjælp

Den populære tv-kendis og mangeårige børnevært har ellers tre børn og er berettiget til børnecheck for den yngste.

- Hvis man har penge og kan undvære børnechecken, så skal man selvfølgelig ikke have den. Det er tåbeligt. Det er den type grådighed, som vi skal gøre op med for at skabe et bedre og mere gennemskueligt system og samfund, siger han.

Læs mere i Ekstra Bladet Mandag. Blandt andet om Danmarks rigeste børnefamilie, som modtager i tusindvis af skattefri kroner i børnefamilieydelse - men selv har milliarder på bankbogen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: