Annonce:
Annonce:

TV: ekstrabladet.dk besøger isbjørneungen

Fire uger gammel skindtot: Isbjørneunge fra Djursland, der er blevet hele verdens mediedarling, skal ikke være en ny Knut, bedyrer ejeren.

Selv om man er lille, kan man godt begynde at vise tænder. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Selv om man er lille, kan man godt begynde at vise tænder. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Annonce:
Følg Samfund

Der er mange måder at blive berømt på. Hvis man er isbjørn, fire uger gammel og har en mor, der ikke kan producere mælk, behøver man faktisk ikke gøre sig flere anstrengelser.

Det kan Siku knurre med om. Den lille han-isbjørn kom til verden 22. november i Skandinavisk Dyrepark på Djursland, hvor faren Nanok og moren Ilka bor.

Siku blev født til en grum skæbne, men er i dag forsidestof og primetime-tv-kendis over hele verden. Fordi hans mor ikke har gang i mælken, og fordi dyreparkens direktør, Frank Vigh-Larsen, valgte ikke at lade den lille hvide skindtot dø, men tog den til sig som adoptiv-bjørn. Og fordi DR's TV Avisen onsdag valgte at fortælle historien.

Læs også:

Tillykke til den lille isbjørneunge, Siku

Annonce:

- Siden har min telefon glødet konstant, og min mailboks er overfyldt. Medier i hele verden vil høre historien om Siku, efter at DR sendte optagelserne ud. Den lille fyr har i den grad vakt varme følelser overalt, siger Frank Vigh Larsen.

Slog Prins William
I torsdags trak den lille fyr i førertrøjen på BBC. Indslaget blev lagt ud på tv-stationens hjemmeside. Det kom ind på en klar førsteplads i kampen om antallet af klik. Siku gav simpelt hen baghjul til prins William på andenpladsen og Barack Obama på tredjepladsen.

Nattesøvn får hans adoptivfar ikke meget af. Dels fordi Siku skal fodres med sutteflaske hver tredje time, dels fordi den internationale presse kimer ham ned døgnet rundt.

- Torsdag aften var jeg på i et live-interview på BBC, og jeg bildte mig ind, at jeg kunne sove igennem mellem måltiderne om natten. Men jeg var lige faldet i søvn, da jeg blev vækket af både amerikanske og canadiske fjernsynsstationer.

Annonce:

En herrebjørnedrik
Hovedpersonen selv, den lille hvide isbjørneunge, lader sig ikke påvirke af virakken. På fire uger er han vokset fra 800 gram til 3,4 kilo, og han gør, hvad isbjørne på den størrelse nu engang gør –længes efter føde og knurrer, indtil han får den, hvorefter han gurgler og bøvser af hjertens lyst.

Han ved ikke, at 65 milliliter mælkeerstatning på sutteflaske hver tredje time ikke står på menukortet hos artsfællerne på indlandsisen. Han slubrer lystigt hver en dråbe i sig af den herrelækre bjørnedrik.

Avlsarbejdet kalder
Siku aner næppe heller noget om sin 488 kilo tunge far og sin 285 kilo tunge mor, der befinder sig i grotten inde i dyreparken. Han ved ikke engang, hvordan de ser ud, for han er først ved at få øjne i disse dage. Men en dag skal han være sammen med dem.

- Der kommer nu til at gå et par år. Nu bliver han opdrættet af mennesker og døgnovervåges det første års tid. Derefter skal han gradvis vænnes til vores fire andre bjørne, blandt andet hans forældre, siger Frank Vigh-Larsen.

- Planen er, at Siku skal være en del af parkens avlsarbejde. flmo@eb.dk

Min telefon har glødet konstant, og min mailboks er overfyldt

Annonce:
Annonce:
Annonce:
AFSLØRINGAFSLØRING
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Annonce:
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: