Annonce:
Annonce:

Pas på - glatte veje derude

Danskerne må kigge langt efter julesneen, men bør nok i stedet holde øje med de pletvis glatte veje juleaften

Juletrafikken kan blive præget af lidt glatte småveje (Foto: Thomas Borbjerg)
Juletrafikken kan blive præget af lidt glatte småveje (Foto: Thomas Borbjerg)
Annonce:
Følg Samfund

Småbørnsforældre må indse, at det er på tide at forklare familiens yngste, at det altså ikke er selvskrevet, at det sner juleaften.

Julevejret bliver ikke til romantiske postkort, men derimod en mild omgang uden frost.

- Det er noget anderledes, end det har været de seneste år, hvor vi har haft sne mange steder og temperaturer under frysepunktet, konstaterer Steen Rasmussen, vagthavende meteorolog hos DMI.

I stedet kommer juleaften 2011 til at ligge et sted mellem en varm vinterdag og en kold efterårsdag med temperaturer omkring fem grader.

- Hertil morgen regner det fortsat på Sjælland, Lolland-Falster og Bornholm, men efterhånden klarer det op fra vest, fortæller Steen Rasmussen.

Jyderne er allerede i tørvejr, men i den nordligste del af fastlandet skal morgentrafikanterne holde øje med vejene, som kan være glatte.

I løbet af dagen spreder solen sine stråler over landet fra vest, så der er lidt at kigge på, mens anden og flæskestegen tilberedes.

- Det når først Bornholm sidst på eftermiddagen, så det er ikke sikkert, at bornholmerne når at se solen i dag, siger Steen Rasmussen.

Dansen om juletræet bliver med en klar, mørk himmel som bagtæppe, omend lidt skyer i løbet af aftenen sniger sig ind over den vestjyske kyst.

Når gaverne er pakket op, og turen går hjemad, skal man holde øje med vejene, som kan være blevet glatte.

- Man skal være lidt forsigtig, når man kører hjem, for nogle steder kan vejtemperaturerne godt komme under nul grader. Så hvis der er lidt fugt tilbage på vejen, kan de godt blive glatte, advarer Steen Rasmussen.

Det milde vejr fortsætter i juledagene med temperaturer på mellem fem og 10 grader. Samtidig tager vinden dog til, ligesom der godt kan komme regn.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: