Annonce:
Annonce:

Søvndal håber på nordkoreansk opblødning

Danmarks udenrigsminister håber, at Nordkorea vil lægge konfrontativ stil på hylden efter Kim Jong-ils død.

Annonce:
Følg Samfund

Mens billederne af hysteriske nordkoreanere, der slår i jorden og river sig i håret for at vise deres sorg over tabet af deres leder, Kim Jong-il, går verden rundt, er Danmarks udenrigsminister, Villy Søvndal (SF), mere optaget af fremtidens Nordkorea.

- Det er endnu for tidligt at sige noget om implikationerne af Kim Jong-ils død for situationen i Nordkorea og på den koreanske halvø. Sammen med kolleger i blandt andet EU og Asien følger vi situationen nøje, siger han i en kommentar.

Kim Jong-il, også kaldt "Den Kære Leder", døde under en togrejse lørdag, men dødsfaldet blev holdt hemmeligt frem til mandag.

Regimet opfordrer befolkningen til at slutte op bag Kims yngste søn, Kim Jong-Un, der bliver omtalt som "Den Store Efterfølger."

Annonce:

Herhjemme håber Villy Søvndal, at en ny leder vil åbne op for et samarbejde med omverdenen og bryde Nordkoreas mangeårige og totale isolation.

- Nordkorea har i alt for mange år søgt konfrontationen med det internationale samfund.

- Det er mit håb, at det nye nordkoreanske lederskab indser, at et oprigtigt samarbejde med det internationale samfund er den eneste rigtige vej frem for landet og for den hårdtprøvede nordkoreanske befolkning, siger han.

Samme dag, som landets statsstyrede medier kom med meddelelsen om, at Kim Jong-il var død, affyrede Nordkorea ved en test et kortrækkende missil.

Dermed er der ikke umiddelbart lagt op til opblødning af landets militære manifestationer, og Nordkoreas arsenal af atomvåben vækker fortsat bekymring hos nabolandene, der har modtaget dødsfaldet med bekymring.

Sydkorea har forhøjet sit militære alarmberedskab, men opfordrer befolkningen til at forholde sig roligt.

Også Japan indkaldte til et sikkerhedsmøde efter at have sendt kondolencer til Nordkorea.

Storbritannien, Tyskland og Frankrig udtrykte optimistisk håb om et nyt daggry efter et tumultagtigt år, hvor diktaturer er blevet styrtet under det arabiske forår i Mellemøsten.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: