Annonce:
Annonce:

'Kære leder' havde 2.000 'glædespiger'

De stod for sex, massage og letpåklædt dans. Se video

Store statslederen har også indsigt i skønhed (Foto: AP)
Store statslederen har også indsigt i skønhed (Foto: AP)
Annonce:
Følg Samfund

Det kan være ensomt at være på toppen.

Og når man er 'den store leder', så kan det være meget ensomt.

Men Nordkoreas Kim Jong-Il havde en løsning på stort set alle problemer, også ensomhed.

Han havde ubegrænset adgang til partiets 'Gippeumjo', en 'hær' af cirka 2.000 kvinder mellem 18 og 25 år, hvis opgave det var at stå for nydelse og underholdning til landets øverste ledelse og deres gæster.

Gippeumjo kan stort set oversættes til 'glædes-gruppe'. Oplysninger om deres rolle i Nordkorea er gradvist sluppet ud fra det lukkede land og videregivet i internationale medier. Langt de fleste kilder er afhoppere, med den troværdighed de kan tillægges.

Ifølge menneskerettighedsorganisationen 'A Womans Voice' blev gruppen etableret i 1978 og de første kvinder blev rekrutteret af partiets daværende næstformand Lee Dong Ho.

Annonce:

Kvinderne stod for at underholde lederen Kim Il-sung, når han var i hovedkvarteret Munsu Chodaso. Jong-Il overtog posten efter faderens død i 1994 og dermed også adgangen til kvinderne.

LÆS OGSÅ: Han opfandt også burgeren

Gruppen af kvinder kan stort set inddeles i tre 'afdelinger': Manjokjo, der står for seksuelle tjenester, massagepigerne i Haenbokjo og danserne - ikke altid voldsomt påklædte - i Gamujo.

Tidligere medlemmer af glædesgruppen 24-årige Kim Seon Hui og 43-årige Sin Young Hui fortæller - igen ifølge A Womans Voice - at kvinderne i Manjokjo i 20 måneder trænes i alle former for seksuelle aktiviteter og efter 'endt uddannelse' tildeles specialområder efter deres individuelle evner.

- Jong-Il hentede kønne, unge kvinder fra ungdomsskoler for at være med i 'glædes-gruppen', fortæller en tidligere analytiker i CIA til CNN.

Til Times Magasine fortæller en af lederens livvagter gennem 11 år, Lee Young Kuk, at Jong-Il havde et syv-etagers nydelses-palads med bar, karaoke-anlæg, biograf og en gigantisk swimmingpool med bølgemaskine.

Annonce:

Når Jong-Il ville i vandet, så foregik det altid med en kvindelig læge og en lige så kvindelig sygeplejerske.

- De skulle være smukke, lækre, snakkesalige (som om kvinder kan være det, red) og morsomme, så de kunne underholde ham. Vi troede aldrig på, at de havde deres sundhedsfaglige uddannelse. De var alt for unge, siger Kuk til Times.

Han beretter også om gigantiske fester, hvor kvindelige musikere og dansere var mindst så afklædte som som ser på de dekandente vestlige musikvideoer. Gjorde de deres arbejde godt blev de belønnet med drinks - altså cirka det samme som man kender i natklubberne i vores del af verden.

En tidligere kok i paladset fortæller om en fest, hvor Kim Jong-Il bad danserne om at smide tøjet. De gjorde det, men beholdt undertøjet på. Det var lederen ikke tilfreds med og forlangte at alt blev smidt.

- Kvinderne virkede overraskede og tydelig forvirrede, men kunne ikke gøre andet end parere ordre. De smed tøjet og dansede videre nøgne, skriver han i en bog.

Se en video med Gippeumjo i toppen af artiklen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: