Annonce:
Annonce:

Brügger om Kim Jong-Il: Burde være lynchet som Gaddafi

Provo-journalisten Mads Brügger mener, at Kim Jong-Il er den mest modbydelige diktator nogensinde

Mads Brügger kalder Nordkorea for et 'helvede' (Foto: Miriam Dalsgaard)
Mads Brügger kalder Nordkorea for et 'helvede' (Foto: Miriam Dalsgaard)
Annonce:
Følg Samfund

Nordkorea er kendt som det mest hermetisk lukkede diktatur i menneskehedens historie.

En af de få danskere, der har besøgt regimet på den koreanske halvø, er dokumentar-journalist, tv-vært og nu radioboss Mads Brügger, der snød sig ind i landet under påskud af at være en del af en socialistisk teatertrup i forbindelse med dokumentaren 'Det røde kapel'. Brügger glæder sig over Kim Jong-Ils død, som han dog gerne havde set være mere 'blodig'.

LÆS OGSÅ:Her er Nordkoreas nye leder

- Kim Jong-Il er muligvis den mest modbydelige hersker, der nogensinde har eksisteret. Så jeg havde gerne set, at han havde fået en skæbne, der minder mere om den Gadaffi led, fortæller Mads Brügger, da ekstrabladet.dk fanger ham over telefonen.

Annonce:

Den skaldede journalist, vi senest har oplevet i 'Ambassadøren', understreger dog, at man ikke kan være sikker på, at den nordkoreanske diktators død var så blid, som de officielle udmeldinger har givet udtryk for.

- Det kan også være, at han er blevet fjernet. Onde tunger nævner, at han kan have endt sine dage på en mere brutal måde.

Tredje generation
Mads Brügger mener, at diktatorens død kommer til at byde på et spændende efterspil:

- Vi har set, at diktatorer giver magten videre til sønnerne før. Men vi har ikke set et diktatur fortsætte tre generationer, som der er lagt op til nu. Kim Il-Sung havde jo ti år til at køre Kim Jong-Il i stilling til jobbet. Så lang tid har Kim Jong-Un slet ikke haft. Og det er heller ikke sikkert, at militæret vil anerkende ham. Og det er jo militæret, der styrer landet.

LÆS OGSÅ:Den 'kære leder' var playboy og tyran

Hvilken type, den nye leder er, ved man ikke meget om, understreger Mads Brügger. Han tror dog ikke, at en ny leder kommer til at betyde forbedringer for det nordkoreanske folk.

Annonce:

- I landet kører der jo en retorik, om at den nordkoreanske race er så ædel, men også naiv, at de bliver nødt til at have en meget stærk leder, så man kan modstå fjender som Japan og USA. Og de får også en stærk leder. Så det er svært at forestille sig en anden udenrigspolitisk kurs end den nuværende, siger Mads Brügger, der ikke har meget positivt at sige om Nordkorea:

- Landet er et forfærdeligt sted. Der er hungersnød lige nu, så folk spiser bark og biller, og hvad de ellers kan finde. Og der er ingen mulighed for at slippe væk. Det er et helvede, fortæller Brügger.

LÆS OGSÅ:Nordkoreas 'kære leder' Kim Jong-Il er død

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: