Annonce:
Annonce:

Israel bygger 1000 nye bosætterboliger

Israels boligministerium sender byggeriet af 1000 bosætterboliger i palæstinensiske områder i udbud

Annonce:
Følg Samfund

Der skal bygges yderligere 1028 boliger til israelske bosættere i det arabiske Østjerusalem og i israelske bosættelser på Vestbredden.

Israels boligministerium har sendt byggeriet af boligerne i udbud, fremgår det af ministeriets hjemmeside.

Der skal bygges 500 boliger i Har Homar i Østjerusalem, 348 i Beitar Ilit ved Betlehem og 180 i Givat Zeev nord for Jerusalem.

Ministeriet siger, at de godt 1000 boliger er en del af en pakke på 6000 bosætterboliger, som skal opføres i Israel og på Vestbredden, som Israel erobrede under krigen i 1967.

Planerne vækker vrede i den palæstinensiske ledelse, som arbejder på at oprette en palæstinensisk stat på Vestbredden og i Gazastriben og med Østjerusalem som hovedstad.

- Den palæstinensiske selvstyremyndighed fordømmer beslutningen om at bygge 1000 boliger i Jerusalem og på Vestbredden, siger Saeb Erekat, palæstinensisk fredsforhandler.

Ariel Rosenberg, talsmand for boligministeriet, siger, at de nye boliger kommer "i forlængelse" af palæstinensernes forsøg på at blive optaget i FN i september.

Planen om at få optaget en palæstinensisk stat, der endnu ikke eksisterer, i FN har fået Israel op af stolen.

Den israelske regering siger, at sådan en stat kun kan komme i stand via forhandlinger - ikke ved en beslutning i FN.

I oktober opnåede palæstinenserne fuldt medlemskab af FN's kulturorganisationen Unesco, og det førte til, at Israels regering den 1. november besluttede at øge byggeriet af bosættelser på Vestbredden og i Østjerusalem.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

DAGENS EKSTRA BLADET+

Annonce:
Nyttig idiot for islamister
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: