Annonce:
Annonce:

Flere millioner er forsvundet fra kirke

Kirken kulegraver en sag, hvor flere millioner kroner er forsvundet fra en kirke i Sydhavns Sogn i København

Annonce:
Følg Samfund

En fremtrædende folkekirkepræst er fritaget fra tjeneste i forbindelse med en større sag om økonomisk rod i Sydhavn Sogn i København, hvor en renovering på 2,3 millioner kroner af køkken og bad i præstens egen embedsbolig spiller en central rolle.

Sagen bliver kulegravet af en uvildig revisor, der også skal undersøge, hvor størstedelen af en bevilling på 5 millioner kroner til en ny kirke i Sydhavnen er blevet af.

- Det er en beklagelig sag, men der skal være orden i sagerne, så vi må afvente undersøgelsen fra den uvildige revisor. Først da kan vi vurdere, om der er grundlag for at inddrage Stiftsøvrigheden, eller om jeg skal foretage mig yderligere i sagen, siger biskop Peter Skov-Jacobsen.

Revisionsekspert Lars Kiertzner har gennemgået Sydhavn Sogns regnskaber og revisionsprotokollater for Berlingske. Han karakteriserer økonomien som "et eklatant rod".

- Det virker som om, at sognet har disponeret, som man har lyst til uden at tage hensyn til, hvad man har fået lov til at bruge pengene til af Københavns Stift, siger Lars Kiertzner.

Indtil videre tyder alt på, at svigtet kunne finde sted, fordi menighedsrådet ikke har formået at holde den fremtrædende præst i skak, og fordi præsten i egenskab af også at være provst har revideret sine egne regnskaber.

I den konkrete sag gik der fire år før Københavns Stift opdagede rodet, og det rejser spørgsmål om, hvorvidt folkekirken er klædt godt nok på til at forvalte de 5,9 milliarder kroner, som danskerne hvert år indbetaler i kirkeskat.

Hverken den pågældende præst eller Sydhavn Sogn ønsker at kommentere sagen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Claus Hjort Frederiksen kræver åbenhed – men dørene smækkes i
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: