Annonce:
Annonce:

Tyrkiske piloter er kritisk utrænede

Udenlandske piloter siger, at deres tyrkiske kolleger hos Turkish Airlines mangler basale flyvefærdigheder.

Udenlandske piloter fortæller forfærdelige historier om, hvordan de tyrkiske piloter er dårligt uddannede og de frygter at der sker ulykker (Foto: AP)
Udenlandske piloter fortæller forfærdelige historier om, hvordan de tyrkiske piloter er dårligt uddannede og de frygter at der sker ulykker (Foto: AP)
Annonce:
Følg Samfund

- Jeg kan flyve det her fly med min pik, sagde en tyrkisk kaptajn i Turkish Airlines, da han over for sin andenpilot afviste, at det var nødvendigt at følge reglerne før en flyvning og tjekke, om instrumenterne viste, hvad de skulle.

Kaptajnens kontante afvisning, der skete for nylig, fik andenpiloten til selv at tage den såkaldte tjekliste frem og gennemgå de obligatoriske procedurer med blandt andet at kontrollere, om der var nok brændstof i tankene og tilstrækkelig med ilt til iltmaskerne.

Andenpiloten er en af 13 udenlandske piloter med nuværende eller tidligere ansættelse i Turkish Airlines, som Politiken har interviewet de seneste uger.

- Jeg troede aldrig, at jeg skulle være bange for at flyve. Men det er jeg nu, når jeg er med om bord som passager og ikke kan tage styringen ude i cockpittet, siger han.

Annonce:

Tidligere piloter forfærdede
De 13 nuværende og tidligere Tyrkisk Airlines-piloter er så forfærdede over, hvad der foregår bag den lukkede dør ude i cockpittet, at de ikke længere vil holde deres viden for sig selv.

De frygter, at det kun er et spørgsmål om tid, inden der sker en ulykke som den i Amsterdam for snart tre år siden, da et Turkish Airlines-fly styrtede ned kort før landing. Fem passagerer og fire besætningsmedlemmer døde.

De interviewede piloter peger på, at mange af deres tyrkiske kolleger er så dårlige til engelsk, at de ofte ikke forstår, hvad flyvekontrollen siger til dem, og at de derfor laver potentielt livsfarlige fejl såsom at flyve i en forkert højde.

Kan ikke læse instrumenterne
Derudover er mange af de tyrkiske piloter ifølge de interviewede piloter så dårligt trænet, at de ikke kan læse instrumenterne ordentligt og derfor har svært ved at flyve flyene, når autopiloten er slået fra.

Den tidligere generalsekretær for den tyrkiske pilotforening, Nuri Sakarya, genkender de problemer, som de 13 udenlandske piloter taler om. Han siger, at tyrkiske piloter generelt får for lidt træning.

Alene sidste år fløj 199.000 mennesker med Turkish Airlines til og fra Danmark ifølge Københavns Lufthavn.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Så er hun alligevel dansker
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: