Annonce:
Annonce:

DSBs nye topchef: Så meget får jeg i løn

DSBs nye topchef smider kortene på bordet med det samme: Jeg får 4,5 millioner kroner om året - plus det løse

For at undgå myter og spekulationer har DSBs nye topchef, Jesper T. Lok, og bestyrelsen derfor besluttet at oplyse lønniveauet med det samme. (Foto: Klaus Holsting)
For at undgå myter og spekulationer har DSBs nye topchef, Jesper T. Lok, og bestyrelsen derfor besluttet at oplyse lønniveauet med det samme. (Foto: Klaus Holsting)
Annonce:
Følg Samfund

DSB har nu fundet en afløser til den tidligere administrerende direktør Christian Roslev, der stoppede efter blot to en halv måned på posten af personlige og helbredsmæssige årsager.

Det bliver Jesper T. Lok, der har en fortid hos Mærsk, der nu sætter sig i chefstolen hos DSB.

Som topchef i DSB vil Jesper T. Lok blive en offentlig person, og der vil være interesse i alt fra hans ledelsesmæssige beslutninger i DSB til hans personlige løn.

For at undgå myter og spekulationer har Jesper T. Lok og bestyrelsen derfor besluttet at oplyse lønniveauet med det samme: Som administrerende direktør for DSB får han 4,5 millioner kroner om året samt en variabel løn på 25 procent baseret på en række kriterier, som DSB’s bestyrelse har valgt.

Annonce:

Chef for 4.500
Jesper T. Lok er 43 år, og han kommer fra en post som administrerende direktør for rederivirksomheden SVITZER, der er en del af A.P. Møller-Mærsk Gruppen.

Her har han været øverste ansvarlige for godt 4.500 medarbejdere og en flåde på mere end 500 skibe fordelt på 40 lande.

Tidligere har Jesper T. Lok været ansat i forskellige stillinger i A.P. Møller-Mærsk Gruppen, herunder i Nigeria, Pakistan, Taiwan og Japan, oplyser DSB i en pressemeddelelse.

Siden 2004 har han været administrerende direktør for rederivirksomheden SVITZER, der er en del af A.P. Møller-Mærsk Gruppen og har en samlet flåde på 500 fartøjer og godt 4.500 medarbejdere fordelt på hele 40 forskellige lande. Samtidig har han fået SVITZER til at vokse og blive en meget bedre forretning – via konstant fokus på omkostningerne og på at skabe bedre resultater.

Klør på
Og han er ikke skræmt af de mange problemstillinger og udfordringer i DSB.

- Udfordringerne er selvfølgelig mange, men DSB har jo historisk vist sig at være en dygtig virksomhed. Så selvfølgelig kan vi løse opgaverne. Men der er ingen tvivl om, at det bliver et langt sejt træk, og at vi må løfte i flok. Når alt kommer til alt, er alle jo interesserede i, at vi får et DSB, vi alle kan være stolte af, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: