Annonce:
Annonce:

Dyrenes Beskyttelse: Stop klapjagt på mårhunden

Naturstyrelsen vil have udryddet mårhunden, men der findes ingen dokumentation for, at det lille dyr skader den danske natur, mener Dyrenes Beskyttelse

Det er denne lille fætter, som Naturstyrelsen vil have udryddet. Men den har slet ikke gjort noget, mener Dyrenes Beskyttelse. (Foto: Poul Reib)
Det er denne lille fætter, som Naturstyrelsen vil have udryddet. Men den har slet ikke gjort noget, mener Dyrenes Beskyttelse. (Foto: Poul Reib)
Annonce:
Følg Samfund

En slyngel, en bandit og endda en ren dræbermaskine.

Mårhunden har måttet lægge ryg og pels til mange lidet flatterende beskrivelser, efter Naturstyrelsen udgav en aktionsplan for at få udryddet mårhunden fra den danske natur.

Men Naturstyrelsens plan for at udrydde mårhunden er uden beviser for mårhundens skadelige indvirkning på den danske natur, mener Dyrenes Beskyttelse.

Alligevel skal mårhunden udryddes, og Danmarks Jægerforbund indkalder nu til møder, så man kan komme mårhunden til livs.

- En gennemgang af de undersøgelser, som Naturstyrelsen i sin aktionsplan refererer til, viser, at der ikke er dokumentation for, at mårhunden har en skadelig effekt på den danske natur, forklarer Michael Carlsen, der er zoolog, Ph.d. i Dyrenes Beskyttelse.

Annonce:

Ingen dokumentation
Naturstyrelsen angiver i sin aktionsplan, at mårhunden kan udkonkurrere hjemmehørende dyr som for eksempel ræven eller grævlingen, og at den også kan udgøre en trussel mod både fugle og små pattedyr.

Men det er der slet ingen dokumentation for, mener Dyrenes beskyttelse.

- Det er meget besynderligt, at Naturstyrelsen skriver, at mårhunden kan udkonkurrere både ræv og grævlingen, når den finske undersøgelse, der bruges som dokumentation, viser, at der ikke er den store konkurrence mellem de tre arter, da deres valg af føde er forskelligt, siger Michael Carlsen.

Og det er ikke kun her, Dyrenes Beskyttelse mangler undersøgelser og resultater, der berettiger til den intense jagt på mårhunden.

- Et sted henvises til en undersøgelse, hvor forfatteren har fået oplyst, at frøer er forsvundet efter mårhunden ankomst. Der er dog ingen data for dette, men blot en påstand, og sådan er det hele vejen igennem, siger Michael Carlsen.

Bekymrende
Han kalder det rettergang og domfældelse uden beviser.

- Det er meget bekymrende, at en offentlig styrelse har så ringe dokumentation og forarbejde på en aktionsplan, som derved bliver et spild af offentlige ressourcer. Dyrenes Beskyttelse ønsker bestemt, at sikre de mange arter i den danske natur, men udryddelsen af mårhunden er intet mindre end en heksejagt. Der er ingen dokumentation, men alligevel jager man den hæmningsløst året rundt , siger Michael Carlsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: