Annonce:
Annonce:

Bare giv den gas: Chefen skal betale julefrokost-skader

Det er dine arbejdsgivers forsikring, der dækker, hvis du kommer til skade under julefrokokosten - også selv om du har drukket dig fuld og opført dig letsindigt

Det er chefen, der skal betale, hvis du kommer til skade under julefrokosten. Også selv om du har drukket dig fra sans og samling. (Arkivfoto: Colourbox)
Det er chefen, der skal betale, hvis du kommer til skade under julefrokosten. Også selv om du har drukket dig fra sans og samling. (Arkivfoto: Colourbox)
Annonce:
Følg Samfund

Der er ingen grund til at være bange for at falde på dansegulvet og brække benet eller ryge ned fra bordet, efter at have danset rundt på det iført en blinkende nissehue, når du skal til julefrokost med dine kolleger.

Det gør selvfølgelig ondt - og de fleste vil formentlig helst være foruden - men du er fuldt dækket af din arbejdsgivers arbejdsskadeforsikring. Også selv om du har drukket dig fra sans og samling.

Sker skaden derimod på en efterfølgende bytur eller vælter du på din cykel på vej hjem, er det udelukkende din egen ulykkesforsikring, der kommer i spil.

Annonce:

- Arbejdsgiverens arbejdsskadeforsikring dækker, hvis en medarbejder kommer til skade under et officielt julefrokostarrangement. Og så er det ligegyldigt, om arrangementet foregår uden for arbejdstiden eller uden for arbejdspladsen. Kommer du til skade under festen, så er det at betragte som en arbejdsskade, og så er det din arbejdsgiver, der skal dække skaderne, siger Riccardo Krogh Pescatori, der er konsulent i Forsikringsoplysningen.

- For at arbejdsskadeforsikringen dækker, skal skaden være sket i naturlig sammenhæng med julefrokosten, og ikke hvis man for eksempel lige er gået et smut over på en nærliggende bar.

Dækker også under fuldskab
Arbejdsskadeforsikringen dækker frem til julefrokostens officielle afslutning. Hvis du og dine kolleger efterfølgende beslutter jer for at feste videre på arbejdspladsen eller gå i byen, så dækker arbejdsskadeforsikringen altså ikke. Her vil det være din egen ulykkesforsikring, der kommer i spil, forklarer Riccardo Krogh Pescatori.

Annonce:

Der kan være situationer, hvor erstatningen for tab af erhvervsevne og godtgørelse for varigt mén kan nedsættes eller helt bortfalde. Det er for eksempel, hvis skaden opstår, fordi man gør noget forsætligt eller ulovligt, der fører til skaden. Eller hvis man undlader at gøre noget, der helt åbenlyst kunne have forhindret skaden.

At drikke sig fuld eller opføre sig lidt mere letsindigt, er derimod ikke i sig selv tilstrækkeligt til, at erstatningen kan nedsættes.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: