Endnu et skoleskyderi i USA

Politimand dræbt på Virginia Tech i USA - gerningsmand er løs på universitetet

Dette billede viser en person, der angiveligt bliver anholdt på Virginia Tech med hænderne i vejret. (Foto: Twitter-pic)
Dette billede viser en person, der angiveligt bliver anholdt på Virginia Tech med hænderne i vejret. (Foto: Twitter-pic)

Mindst to personer - en politimand og en studerende - er blevet skudt og dræbt på en af parkeringspladserne Virginia Tech University i Blackburg, USA.

Skyderiet skete kort før klokken 19.30 dansk tid.

Det fremgår af universitets hjemmeside, universitetets talsmand og universitetets avis Collegiate Times.

- Kort efter middagstid stoppede blev et køretøj rutinemæssigt stoppet af en betjent fra Virginia Tech på universitetets område. Det resulterede i, at betjenten blev skudt og dræbt. Der var vidner til skyderiet, lyder det i en udtalelse på universitets hjemmeside.

- Vidnerne forklarede, at gerningsmanden stak af i retning af The Cage (en anden parkeringsplads, red.). Her blev endnu en person fundet. Den person er også død, lyder det videre.

Gerningsmanden bliver beskrevet som en hvid mand med grå joggingbukser, grå hat med neongrøn kant, en brun hættetrøje og en rygsæk. Universitetet opfordrer alle til at blive indenfor, låse dørene og tilkalde politiet.

LÆS OGSÅ: GALLERI: Massemorderen fra Virginia Tech

En person blev ifølge universitetsavisen, Collegiate Times anholdt foran indgangen til The Performing Arts Building, men det viste sig dog kort efter, at der ikke var tale om gerningsmanden. Dermed er gerningsmanden stadig på fri fod.

Stadigvæk totalt kaos
Ifølge CNN er FBI-agenter på stedet og har overtaget efterforskningen, der stadig er præget af totalt kaos. Kampklædte betjente med automatvåben og camouflage-tøj patruljerer i øjeblikket området.

Ifølge Washington Post er der ikke undervisning på universitetet idag, eftersom de studerende er hjemme for at forberede sig til deres snarlige eksaminer.

- Skyderiet skete lige over for vores bygning ved parkeringspladsen. Det virkede på ingen måde til at være et tilfældigt skyderi, siger Jermaine Holmes, der er ledende studievejleder på Virginia Tech, til Washington Post.

Virginia Tech blev også ramt af et voldsomt skyderi 16. april 2007 , hvor den 23-årige, sydkoreanske student Cho Seung-Hui endte med at slå 32 mennesker ihjel. Derefter skød han sig selv.

I august måned blev Virginia Tech afspærret efter forlydender om, at en bevæbnet mand vandrede omkring på universitetsområdet. Alarmen blev dog afblæst kort tid efter, da politiet ikke fandt nogen mistænkelige personer.

Den nye skudepisode på Virginia Tech sker på præcis samme dag, som universitetet appelerede en bøde på 55.000 dollars for håndteringen af skudepisoden fra 2007.

Kender du nogle danskere i området, så giv os et tip. Enten på 1224@eb.dk eller på sms (1224, almindelig sms-takst).

ekstrabladet.dk følger sagen...