TV: Hidsig norsk lektor 'vi er indavlede ignoranter'

En elev på en norsk handelshøjskole filmede deres underviser Tor Haugnes i fuld aktion. Hans særprægede undervisning er blevet et hit i Norge

Tor Haugsted råber og skriger, mens armene kører rundt, mens han underviser elever på en norsk handelshøjskole. (Foto: Screendump fra tv-indslag)
Tor Haugsted råber og skriger, mens armene kører rundt, mens han underviser elever på en norsk handelshøjskole. (Foto: Screendump fra tv-indslag)

Tor Haugnes er ikke bange for at tage usædvanlige metoder i brug, når han underviser elever på en handelshøjskole i Norge.

Han skriger (som kun en normand kan skrige), gemmer sig under pulten og kaster rundt med armene i ophidselse. En elev optog for nyligt den engagerede undervisning og lagde optagelsen ud på nettet. Videoen har siden spredt sig med lynets hast på de sociale medier.

Men man skal ikke tage fejl. Selv om Tor Haugnes fremstår voldsom og aggressiv i sin undervisning, så er han særdeles populær på skolen.

- Han er en utroligt engageret og dygtig forelæser. Måden, han underviser på, er vel ikke helt normal, men det sættes der stor pris på, fortæller 20-årige Elise Gutsveen, der studerer på skolen, til vg.no.

Kritiserer norsk selvfedme
Umiddelbart skulle man tro, at Tor Haugnes ville blive lagt for had i Norge. I undervisningen indgår en - for nordmænd - helt usædvanlig selvkritisk linje.

- Vi er en flok hjemmeavlede ignoranter, som er så frygtorienteret mod alt, der er fremmed. Og det er den største udfordring, for vi er også selvkårede som verdens bedste nation på toppen af det økonomiske isbjerg, skriger Haugnes ud i auditoriet til de målløse elever.

Haugnes var ikke klar over, at han blev filmet, men han har taget den store opmærksomhed med ro - ikke mindst fordi hans undervisningsform er blevet modtaget positivt.

SE OGSÅ:

TV: Mobbeoffer afslører ond lærer med mobilen

- Heldigvis har eleven, der lagde den video ud på nettet, vinklet den positivt. Havde det skabt kritik af mig og mine metoder, ville det ikke være så sjovt, siger han til vg.no.

Tor Haugnes er forelæser i faget 'bedriften', som betyder virksomhed på dansk. Eleverne bliver undervist i økonomi og virksomheders rolle i samfundet.

Se den vanvittige undervisning i klippet over artiklen!

Du kan også følge med på Haugnes blog, som siden publiceringen af videoen har oplevet en eksplosion i antal besøgende. Her beskriver han også sin egen oplevelse af pludselig at blive 'kendt' på grund af sine undervisningsmetoder. Find bloggen her

I dette YouTube-klip kan du se hele klippet af undervisningen - det varer i ni minutter