Annonce:
Annonce:

Rygerne får længere arbejdsdag

Offentlige arbejdsgivere strammer personalepolitikken. Blandt andet lægges rygepauser oven i arbejdstiden

Arkivfoto: Colourbox)
Arkivfoto: Colourbox)
Annonce:
Følg Samfund

Ledelsen i Skat København tolererer ikke, at rygning belaster arbejdstiden.

Politiken skriver, at betingelsen for at ryge - som kun må foregå uden for glashuset på Sluseholmen - er, at rygetid konverteres til ekstra arbejdstid.

- Vi udbetaler hvert år lønninger i omegnen af 400 millioner kroner til vore medarbejdere. For de penge forventer vi en god og dedikeret arbejdsindsats, siger direktør i Skat København, Erling Andersen til avisen.

- Har man så den tilbøjelighed, at man ryger - så skal det i hvert fald ikke gå ud over arbejdstiden, understreger skattedirektøren.

Men Dansk Told- og Skatteforbund blæser til kamp mod personalepolitiske stramninger, der "er gået over stregen". Det er også sket i Skatteregion Midtjylland, hvor ledelsen har forbudt de ansatte at købe ind i frokostpausen.

Annonce:

- Arbejdsgiverne strammer skruen på de offentlige arbejdspladser, og det vil vi ikke bare acceptere, siger Jørn Rise, formand for Skatteforbundet, til Politiken. Forbundet vil nu tage sagen op med Skats ledelse.

Læs: Politikerne vil have lov til at ryge på Borgen

Og ikke kun Skat strammer personalepolitikken. Dansk Jurist og Økonom Forbund (Djøf) oplever i stigende grad, at de kommunale arbejdsgivere sætter spørgsmålstegn ved, at medarbejderne beder om fri på barnets første sygedag.

- Man har altså ret til at blive hjemme og passe sit syge barn - alligevel ser vi i stigende grad arbejdsgivere, der prøver at betvivle nødvendigheden af en sådan fridag, siger formand for overenskomstansatte djøf'ere Lars Qvistgaard til Politiken.

Han peger på, at der sker en voldsom personalepolitisk opstramning i øjeblikket:

- Jeg tolker det sådan, at de offentlige arbejdsgivere i ly af krisen prøver lidt panisk at lave nogle opstramninger for at få noget mere produktivitet ud af de samme eller måske endda færre medarbejdere, siger Lars Qvistgaard.

Er det i orden, at rygerne skal arbejde længere? Skriv i kommentarfeltet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: