Annonce:
Annonce:

Julefrokosten i fare: Ny storm på vej

Risiko for væltede træer og aflyste tog på Store Julefrokostfredag

Hele landet bliver ramt af kraftigt blæsevejr på fredag, hvor rigtig mange skal til julefrokost. (Modelfoto: Colourbox)
Hele landet bliver ramt af kraftigt blæsevejr på fredag, hvor rigtig mange skal til julefrokost. (Modelfoto: Colourbox)
Annonce:
Følg Samfund

Du skal tænke dig godt om, inden du vælter den ene julebajer efter den anden indenbords, hvis du skal til julefrokost på fredag.

En ny storm, der forventes at kulminere på Store Julefrokostfredag - altså på fredag - har nemlig sat kursen mod Danmark, og kombinationen af for mange julebajere og en storm er ikke den bedste cocktail.

Det bliver værst på den jyske vestkyst, hvor der kan komme vindstød af orkanstyrke, men hele landet bliver ramt af kraftig blæst, og det kan få stor indflydelse på afviklingen af fredagens mange julefrokoster.

Annonce:

- Man skal nok sørge for at tage sine forholdsregler, hvis man skal til julefrokost på fredag. Det er sandsynligt, at der vil vælte træer rundt omkring, og det kan selvfølgelig komme til at påvirke busser, tog og den øvrige trafik. Og så skal man også tænke sig rigtig godt om, hvis man har planer om at cykle hjem fra julefrokosten, lyder advarslen fra Michael Skelbæk, der er vagthavende meteorolog hos DMI.

Vindstød af orkanstyrke
Torsdag aften og natten til fredag nærmer et dybt lavtryk sig det sydlige Norge. Det tilhørende frontsystem bevæger sig ind over Danmark ledsaget af regn og kraftig blæst.

Vinden tiltager fra torsdag aften og fortsætter med at tiltage i løbet af fredagen, hvor den forventes at nå hård vind til hård kuling med vindstød af stormstyrke.

Ved den jyske vestkyst, der ligger mest udsat i vestenvinden, forventes der op til storm i middelvinden med vindstød af orkanstyrke, oplyser DMI.

- Der er stadig lidt uenighed om, hvor kraftigt det bliver. Som det ser ud lige nu, så bliver det knap så voldsomt som forrige weekend, men det kan godt nå at ændre sig, siger Michael Skelbæk til ekstrabladet.dk, der samtidig opfordrer folk til at følge med i vejrudsigterne.

Annonce:

Varme bliver til frost
Den kraftige vind blæser konstant varm væk fra vores krop, og jo højere vindhastigheden er des større varmetab, oplever vi.

Ved fredagens laveste forventede vindstyrke - der er hård vind, hvor det kommer til at blæse med 10,8 meter i sekundet - og højeste forudsagte temperatur på otte varmegrader, kommer vi til at føle det som let frost på minus tre grader.

Helt ude i den mest blæsende klit på den jyske vestkyst, hvor der kommer vindstød af orkanstyrke, og den laveste temperatur kommer til at ligge omkring tre varmegrader, kommer det til at føles som minus 14 grader.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: