Annonce:
Annonce:

Rekord stor bøde til Danfoss i kartelsag

Onsdag bliver Danfoss ifølge Børsen idømt en bøde, der svarer til cirka halvdelen af overskuddet for 2010

Annonce:
Følg Samfund

Danmarkshistoriens hidtil største bøde for ulovlig kartelvirksomhed rammer onsdag Danfoss med administrerende direktør Niels Bjørn Christiansen i spidsen.

EU-Kommissionen vil ifølge Dagbladet Børsen på et pressemøde afsløre, at Danfoss får en gigantisk bøde på mellem 600 og 700 millioner kroner for at have spillet en central rolle i en global, ulovlig kartelvirksomhed på markedet for kompressorer.

Danfoss havde tirsdag ingen kommentarer, men har tidligere sagt om sagen.

- Det er på alle måder en pinagtig og ubehagelig sag, og meget langt for vores grundlæggende værdier, lyder kommentaren fra Danfoss' topchef Niels Bjørn Christiansen.

Bøden kommer ikke som en overraskelse. Danfoss afsatte 720 millioner kroner til bøden i sit seneste halvårsresultat, som blev offentliggjort i oktober.

Annonce:

Kartelbøden fra EU-Kommissionen falder sammen med, at Danfoss senere onsdag eftermiddag skal gennem en høring ved retten i Michigan i USA, skriver Børsen.

Her skal den danske industrigigangt forsøge at overbevise dommeren om, at Danfoss er berettiget til en klækkelig rabat på den bøde, selskabet har accepteret at betale for ulovlige amerikanske prisaftaler.

Lykkes det, kan Danfoss én gang for alle få lukket den amerikanske straffesag mod selskabet med et smæk på 16,5 millioner kroner.

Men dommeren kan også vælge at forkaste det forligsforslag, Danfoss har erklæret sig villig til at indgå med de amerikanske konkurrencemyndigheder.

I så fald venter nye juridiske forhandlinger med deraf følgende usikkert økonomisk udfald, skriver Børsen.

Dertil kommer, at det amerikanske justitsministerium ifølge avisen forbeholder sig ret til at indlede en egentlig amerikansk straffesag med fængselskrav mod den tidligere øverste chef for Danfoss Compressors, Jørn Westermann-Rasmussen.

Danfoss beskæftiger cirka 24.000 medarbejdere globalt. Virksomheden har 79 fabrikker i 22 lande. I 2010 omsatte virksomheden for 31,6 milliarder kroner og opnåede et overskud på 1,38 milliarder kroner.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Se beskederne

Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: