Annonce:
Annonce:

Kreml er ramt af homofobi

Den russiske vice-premierminister Dmitrij Kozak støtter homofobisk lovforslag

Annonce:
Følg Samfund

MOSKVA (ekstrabladet.dk): De homofobiske standpunkter spreder sig blandt den russiske befolkning med skræmmende hastighed. Bøsse-parader og forsamlinger opløses brutalt, og der har været flere tilfælde af angreb, overfald og mord på bøsser i den seneste tid.

I takt med den stigende intolerance for homoaktivister, støtter Vladimir Putins næstkommanderende, den russiske vice-premierminister Dmitrij Kozak, et homofobisk lovforslag som skal forbyde homo-propaganda. Dermed bliver det strafbart for to mænd at kysse på gaden.

Dmitrij Kozak har opfordret det russiske parlament til at overveje en lovgivning, der skal forbyde ”propaganda af homoseksualitet og pædofili”.

Udtalelsen faldt under vice-premierministerens pressekonference i Skt. Petersborg.

Se også: Putin bliver valgt til præsident 4. marts

Annonce:

Mord på homoseksuelle
Byens guvernør, Georgij Poltavtjenko, har tilføjet, at loven vil højne folkets moral. Svetlana Sjurova, som er viceformand for det russiske parlament fra Putins parti Forenet Rusland er enig:

- Der er ikke plads til unormale og umoralske værdier i vores samfund, sagde hun.

Ifølge den 31-årige Nikolaj Alexejev, som er ledende homo-aktivist i Moskva, forsøger myndighederne at fastslå sammenhængen mellem homoseksualitet og pædofili i den nye homofobisk lov.

- Det nye lovforslag sætter homoseksualitet i fast forbindelse med pædofili. Men det er helt forkert og vil føre til mere intolerance, siger Nikolaj Alexejev til ekstrabladet.dk.

- Der er flere og flere tilfælde af angreb og mord på homoseksuelle i forvejen. Vi hører om forbrydelser mod homoseksuelle hver eneste uge, både i storbyer og i provinsen, tilføjer Nikolaj Alexejev.

Se også: Helles mand svinet af russiske spioner

Nationalister
I maj i år angreb politiet, civile agenter og nynazister fredelige homoaktivister, som forsøgte at lægge blomster ved Den Ukendte Soldats Grav i Moskva.

Annonce:

Nikolaj Alexejev bekræfter, at myndighederne, herunder politiet, samarbejder med ultra-nationalister og ”patrioter” i forbindelse med bekæmpelse af homoaktivister.

- Den nye, skræmmende kampagne mod homoseksualitet i Rusland er en del af valgpropagandaen, siger han.

Der afholdes parlamentsvalg i landet den 4. december. Ifølge de politiske iagttagere i Moskva er resultatet kendt på forhånd: Putins støtteparti Forenet Rusland ventes at vinde absolut flertal i Dumaen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: