Annonce:
Annonce:

Nye store nedskæringer er på vej i Italien

Den italienske regering planlægger nye besparelser i det offentlige på mellem 150 og 180 milliarder kroner

Annonce:
Følg Samfund

Italiens premierminister, Mario Monti, præsenterer mandag endnu en spareplan, som skal nedbringe statens budgetunderskud og forsøge at få gang i den italienske økonomi igen.

Det siger regeringskilder fredag aften.

Planen indebærer besparelser på et sted mellem 150 og 185 milliarder kroner over de kommende to år. Cirka halvdelen, omkring 80 milliarder kroner, går til at nedbringe statens budgetunderskud, mens resten skal gå til at kickstarte den sløve italienske økonomi.

Vigtigst for regeringen er at få balance mellem indtægter og udgifter på statsbudgettet allerede i 2013. Et mål, der ses som vigtigt for at genskabe finansmarkeder og andre eurolandes tillid til Italien.

Især sundhedssektoren kommer til at stå for skud i den nye spareplan, hvor en række funktioner bliver privatiseret, siger regeringskilder.

Italienerne skal også regne med, at pensionsalderen sættes op, og at folkepensionen sættes ned. Regeringen overvejer også at hæve skatten for højtlønnede.

Mario Monti har indkaldt til regeringsmøde tidligt mandag, hvor planen skal finpudses, inden den offentliggøres mandag eftermiddag på et pressemøde.

Italiens økonomi er presset i bund med et enormt underskud på de offentlige budgetter og en gældsbyrde uden sidestykke i Europa.

Italien har hen over sommeren og i efteråret gennemført store besparelser på de offentlige budgetter. De nye besparelser risikerer at bremse den i forvejen lave vækst i den italienske økonomi, siger iagttagere.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: