Annonce:
Annonce:

120.000 amerikanere fik job i november

Fald til USA's ledighed til 8,6 procent i november er lys i mørket

Annonce:
Følg Samfund

Der kom fredag nye gode tegn på, at den amerikanske økonomi er på vej mod en genopretning, da arbejdsløshedsprocenten faldt til 8,6 procent i november, hvilket er det laveste niveau i to og et halvt år.

Den nye jobrapport viser, at 120.000 kom i arbejde i november, oplyser det amerikanske arbejdsministerium. Tallene er i overensstemmelse med økonomiske iagttageres forventninger om en stigning på 122.000.

Den moderate fremgang blev understreget ved, at der kom korrektioner på tallene fra september og oktober, hvor i alt 72.000 flere end tidligere antaget kom i arbejde.

Mens en del af faldet i ledigheden skyldes, at mange forlader arbejdsmarkedet, så er der også indikationer på, at der er sket en solid fremgang i beskæftigelsen.

Det var ventet, at ledigheden ville forblive på 9 procent.

- Arbejdsmarkedet er gradvist ved at komme sig. Det går langsomt, men vi tager små skridt i den rigtige retning, siger økonomen Ryan Sweet, ved Moody's analysecenter i West Chester, Pennsylvania.

Herhjemme siger chefanalytiker i Danske Bank, Allan Von Mehren, at de amerikanske jobtal er et vidnesbyrd om, at økonomien er på vej til at rejse sig efter nedturen i første halvår.

- Væksten er dog fortsat i den moderate ende i et historisk perspektiv med forventet cirka 2,5 til 3 procent i fjerde kvartal.

- Og amerikansk økonomi kæmper stadig med store problemer i forbindelse med et meget presset boligmarked og et massivt underskud på statsfinanserne, som skal rettes op i de kommende år og som uundgåeligt vil tynge væksten, siger Allan von Mehren.

- Men dagens rapport var endnu et lys i mørket for amerikansk - og dermed også global - økonomi, tilføjer han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: