Annonce:
Annonce:

Danskere anklaget for bedrageri i Uganda

To danske direktører involveret i sag med svindel med luksusbiler og politimotorcykler der i Uganda blev anvendt i forbindelse med møde i Commenwealth

Per Schierning Lundgren (til venstre) og Klaus Karstensen nægter sig skyldige i korruptionsanklagerne. (Foto: Stephen Otage),
Per Schierning Lundgren (til venstre) og Klaus Karstensen nægter sig skyldige i korruptionsanklagerne. (Foto: Stephen Otage),
Annonce:
Følg Samfund

Ugandiske medier beskriver i disse dage en sag, som handler om omfattende svindel med luksusbiler og BMW-motorcykler, der blev anvendt i forbindelse med Commenwealth-mødet i Kampala i 2007 (chogm2007), hvor bl.a. den engelske dronning Elisabeth II deltog.

To danske direktører har i flere omgange stået foran Anti-korruptions Domstolen.

Sagen udspringer af behovet for ikke mindre end 204 eksklusive biler og 1.200 politimotorcykler.

Tidligere vicepræsident, professor Gilbert Bukenay er blevet frikendt i den del af sagen i sommer, hvor han stod tiltalt alene. Nu er han under anklage sammen med leverandøren af de mange køretøjer. Denne del af sagen handler om 80 politimotorcykler af mærket BMW R1200 RT.

Det var selskabet Motorcare Uganda - der er en del af Kjaer-gruppen, som blev stiftet i Danmark i 1962 - der leverede en del af køretøjerne.

Annonce:

Direktørerne Klaus Karstensen, Årslev, og Per Schierning Lundgren, Thurø ved Svendborg, nægter sig skyldige i svindel. Det fremgik af en høring ved retten onsdag den 16. november i år, fremgår det af Daily Monitor.

Da Bukenya hilste på de to danskere udenfor retsbygningen sagde han, ifølge Newvision:

- Det er de mennesker, de siger jeg har samarbejdet med. Men jeg har aldrig mødt dem. Det er latterligt.

På et efterfølgende retsmøde i Antikorruptions Domstolen sagde den ledende anklager, Sydney Asubo, ifølge Daily Monitor, at ved retssagen vil blive brugt videofilm, skriftlige beviser og at der skal føres 16 vidner.

- Nogle af vidnerne er indenfor dette retsområde, andre er ikke. Tre er fra Kenya, mens andre kommer fra Danmark.

Ifølge de lokale medier er to mere fra Motorcare Uganda Limited under anklage, det er det græske bestyrelsesmedlem Christos Kyriakidis og bestyrelsens sekretær Lars Bjere.

Motorcares forsvarer, Fred Makada, har påpeget, at retten ikke har fremlagt de dokumenter som er nødvendige for at forsvare bl.a. de to danske direktører.

Dommeren har fastlagt at retssagen starter den 15. december. Her vil det komme frem præcist, hvad de to danskere mistænkes for.

Det har ikke været muligt for ekstrabladet.dk. at komme i kontakt med hverken Klaus Karstensen eller Per Lundgren.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: