Karen J. holder på pengene - indtil videre

- Jeg følger bare reglerne, siger Karen Jespersen.

Karen Jespersen får stadig sin ministerlønn (Foto: Andreas Szlavik)
Karen Jespersen får stadig sin ministerlønn (Foto: Andreas Szlavik)

Venstres Karen Jespersen holder indtil videre fast i sit eftervederlag som minister, selv om Rigsrevisionen finder det 'tvivlsomt', at hun har ret til det.

- Det er helt nyt for mig. Jeg følger reglerne, og så er der andre, der fortolker dem. Hvis jeg skal foretage mig noget, så får jeg en henvendelse, siger hun.

-Vil du betale tilbage?

- Indtil videre har jeg ikke fået nogen henvendelse. Jeg har læst, at der er uenighed om fortolkningerne, men der er ikke nogen, der har sagt, at det er forkert, det jeg har fået udbetalt. Så jeg afventer, om der sker noget, siger Karen Jespersen.

Læs også: VK-ministre overbetalt med 2,4 millioner

Får fortsat ministerløn
Karen Jespersen var minister i 19 måneder under Anders Fogh Rasmussen. Men på forunderlig vis beholder hun sin ministerløn tre år efter, hun stoppede som minister den 5. april 2009. Det vil sige, at hun i dag fortsat får ministerløn.

En minister får eftervederlag mellem 18 og 36 måneder, efter ministerperioden er slut. Det afhænger at, hvor lang tid, den pågældende har siddet som minister. Karen Jespersen får alle 36 måneder, fordi hendes ministertid under Poul Nyrup Rasmussen i 90'erne også tæller med.

Rigsrevisionen mener, at der bliver udbetalt eftervederlag på baggrund af den samme ministerperiode flere gang.

Det samme gør sig iøvrigt gældende for Lars Barfoed (K) og Hans Christian Schmidt (V).

Læs: Forbløffet Barfoed: Hvilke ekstra penge?