Paven vil kæmpe mod korruption i Afrika

Paven siger under rundrejse i Afrika, at korruption skaber elendighed og død på kontinentet

Paven er i det vestafrikanske land Benin og her sammen med præsidenten. (Foto: Rebecca Blackwell/AP)
Paven er i det vestafrikanske land Benin og her sammen med præsidenten. (Foto: Rebecca Blackwell/AP)

Pave Benedikt XVI, der har indledt sin anden Afrika-rejse, fordømmer den udbredte korruption på kontinentet og advarer, at den kan føre til voldelige opstande og fravriste befolkningen håbet om en bedre fremtid.

- Der er i dag for mange skandaler og uretfærdigheder, for meget korruption og grådighed, for mange fejltagelser og løgne, for meget vold, som fører til elendighed og død, hedder det i en tale, som paven holdt i præsidentpaladset i den vestafrikanske stat Benin, hvor han blev hyldet af tusindvis af katolikker ved sin ankomst fredag.

- De store problemer påvirker jeres kontinent, men de påvirker også resten af verden, hedder det videre i pavens tale, der er henvendt til politikere og økonomiske ledere i både Afrika og det internationale samfund.

Den 84-årige Benedikt besøger i Benin også byen Ouidah, som er et symbol på voodoo i regionen, og som engang var en vigtig havn for slavehandlen. Paven vil også blive mødt af spørgsmål om den katolske kirkes holdning til kondomer i Afrika, der er det kontinent i verden, som er hårdest ramt af hiv og aids.

Pavens første besøg i Afrika i 2009 forårsagede international furore, da han hævdede, at brug af kondomer forværrede aidsproblemet. Han synes siden at have modereret sin holdning og siger i en bog offentliggjort sidste år, at brugen af kondomer kan accepteres "i visse tilfælde".

Katolikker i Afrika har længe været fanget i et dilemma mellem kirkens doktrin og realiteterne med den dødelige sygdom, der berører millioner af mennesker.

Næsten 70 procent af alle de mennesker, der har fået konstateret hiv, bor i Afrika syd for Sahara.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere