Annonce:
Annonce:

Sigøjnergangstere scorer millioner fra kommunen

Tagselvbord: Den storkriminelle Levakovic-familie har fået knap 17 mio. kr. på 52 måneder

Levakovic-familien scorer kassen (Privatfoto)
Levakovic-familien scorer kassen (Privatfoto)
Annonce:
Følg Samfund

De er notorisk arbejdssky, de stjæler gang på gang fra byens ældre borgere og står bag alverdens anden alvorlig kriminalitet. Men det får ikke Københavns Kommune til at holde igen med støtten til sigøjnerklanen Levakovic.

En ny intern revisionsrapport fra Københavns Kommune - udarbejdet efter Ekstra Bladet i foråret satte fokus på Danmarks mest kriminelle familie - afslører, at kommunen i en periode på lidt over fire år har haft udgifter på 16,8 mio. skattekroner til 28 medlemmer af familien.

Fire medlemmer af Levakovic-familien har i samme periode fået stillet mellem 20.300 og 24.200 kr. om måneden til rådighed af kommunen uden at skulle røre en finger. Det er 6.400 kroner mere, end hvad en kasseassistent i hovedstaden tjener om måneden før skat.

Annonce:

- Efter min bedste overbevisning er der her tale om organiseret kriminalitet, hvor udbyttet er ydelser fra det offentlige, der her typisk er kontanthjælp, boligsikring, institutionsfriplads og personlige tillæg, siger Peter Møller, ekspert i social bedrageri.

Levakovic-familiens konstant høje frekvens af kriminalitet har ikke fået kommunen til at skrue ned for de mange ydelser. Tværtimod. I rapporten konkluderes det, at ’SOF (Socialforvaltningen, red.) i flere tilfælde har valgt at fortolke Servicelovens regler vedr. mulighed for økonomisk støtte meget vidt’.

Rapporten fra Intern Revision afslører, at forvaltningerne i Københavns Kommune ikke har magtet at overskue de mange ydelser til den berygtede sigøjnerfamilie og har lavet ikke mindre end 113 fejl i sagsbehandlingen.

– Der er for mange dokumentations- og konteringsfejl, og det er også derfor, at vi knokler med at udrydde lige præcis den slags fejl. Jeg er ikke uenig i, at for mange fejl kan give risiko for, at nogle kan ’shoppe’ rundt i ydelserne, siger socialborgmester Mikkel Warming (EL).

Ekstra Bladet har forgæves gennem flere dage forsøgt at få kommentarer fra Levakovic-familien.

Annonce:

LÆS I EKSTRA BLADET SØNDAG:
- Så meget får topscorerne i familien
- Stadig bundkriminelle: Her er deres seneste bedrifter
- Så meget koster familien samfundet i fængselsophold
- Ekspert om forvaltningsfejl: Københavns Kommune sårbar over for misbrug

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: