Egyptisk kvinde trues efter nøgenbilleder

20-årig studerende har fået både fjender og venner efter at have offentliggjort billeder af sig selv kun iført strømper

Aliaa Magda el-Mahdy og hendes kæreste har lagt nøgenbilleder ud på internettet. (Foto fra bloggen arebelsdiary.blogspot.com)
Aliaa Magda el-Mahdy og hendes kæreste har lagt nøgenbilleder ud på internettet. (Foto fra bloggen arebelsdiary.blogspot.com)

En 20-årig egyptisk kvinde er kommet i myndighedernes søgelys, efter hun offentliggjorde billeder af sig selv på sin blog kun iført selvsiddende strømper.

Aliaa Magda el-Mahdy ønskede med billederne at protestere mod begrænsningerne i ytringsfriheden og påvirkningen fra salafisterne i Egypten i det, hun kalder ‘et råb mod et samfund med vold, racisme, sexisme, seksuel chikane og hykleri’.

Men initiativet er ikke blevet taget godt imod af alle.

Halvanden million klik
Ifølge The Guardian har koalitionen af islamiske jurister i landet nu lagt sag an mod den 20-årige universitetsstuderende og hendes kæreste og beskyldt dem for at overtræde moralen, opfordre til uanstændighed og fornærme islam.

Andre har kaldt hende ’prostitueret’ og ’mentalt syg’ og truet med at sende politiet efter hende.

Det har dog ikke forhindret 1,5 millioner i at klikke sig ind på bloggen i den forgangne uge, hvor også støttegrupper på Facebook er blevet oprettet, og andre aktivister har støttet blandt andet via Twitter.

Hvad synes du? Er det i orden, at den 20-årige kvinde lægger afklædte billeder af sig selv på nettet? Deltag i debatten.