Højreaktivister begraver svin på moskegrund

Den antiislamiske gruppe Danish Defence League har lagt et slagtet svin på en grund ved et kommende moskebyggeri

Aktivister fra Danish Defence League er i færd med at begrave et svin på en moskegrund på Amager. Foto: Kristian Linnemann
Aktivister fra Danish Defence League er i færd med at begrave et svin på en moskegrund på Amager. Foto: Kristian Linnemann

– Vi vil besudle muslimernes jord med svinekød.

Sådan lyder det fra fem aktivister fra Danish Defence League. Det slagtede svin på et moskebyggeri ved Njalsgade på Amager er gruppens sidste nye provokation. Det kommer i kølvandet på PET's rapport om højreekstremisme, der udkom i går.

Læs også:PET advarer: Højreradikale klar til racekrig

Læs også:PET efter Breivik: Vi taler med danske ekstremister

Gruppen har netop begravet grisen for at ytre sin mening om islam.

– Vi føler vi er nødt til at råbe op, og det gør vi ved at begrave en gris, hvor der skal ligge en moske. Aktionen skal forhåbentlig medvirke til, at moskeen ikke bliver bygget. Islam er en fordrejet religion, der kun bringer dårligdomme med sig, siger aktivisten ’A’.

Vil i krig mod islam

Ekstrabladet.dk har tidligere mødt gruppen, der ønsker at gå i krig mod islam. Til interviewet mødte fire mænd i alderen 23-29 år op i skudsikre vest for at sige, at de ville møde op i Tingbjerg for at gå i kamp mod shariazonerne.

Læs også:Krigserklæring fra højre: Vi er klar

De er ikke mange

Både eksperter som ekstrabladet.dk har været i kontakt med har tidligere har lagt vægt på, at der typisk har været 10-20 personer med til Danish Defence Leagues aktioner.

Læs også:Ekspert: De taler som Anders Breivik

Chris Holmsted Larsen, der er forsker i politisk ekstremisme ved RUC, har kritiseret gruppen for at ville fremprovokere en konflikt mod islam. Blandt andet har Chris Holmsted Larsen også pointeret, at gruppens krigsretorik har lighedstræk med Anders Breivik.